Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Kok groter in Alumexx
Beeld: ABM Financial News

Kok groter in Alumexx

(ABM FN-Dow Jones) Martijn Kok heeft een groter belang in Alumexx gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 21 december 2023.

Kok meldde een kapitaalbelang van 25,16 procent met een stemrecht van eveneens 25,16 procent. Het belang wordt middellijk reëel gehouden.

Op 31 maart dit jaar meldde Kok nog een kapitaalbelang van 21,29 procent in Alumexx.

Het aandeel Alumexx steeg donderdag hard, met 34 procent, nadat Alumexx woensdagavond meldde dat het in KPMG een accountant had gevonden. Daarmee voldoet Alumexx aan de eisen die Euronext eerder stelde.

Euronext maakte in oktober van dit jaar bekend dat acht beursgenoteerde bedrijven uitstel kregen tot uiterlijk 15 januari 2024 om een getekende opdrachtbrief voor een accountant aan te leveren om zo genoteerd te mogen blijven op Euronext Amsterdam. 

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Alumexx ziet omzet eerste kwartaal van 2024 flink stijgen
  2. Alumexx boekt fors hogere omzet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALUMEXX N.V. kopen verkopen

73% zegt verkopen

11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.