Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Futures voorspellen rustige Black Friday voor Wall Street

Futures voorspellen rustige Black Friday voor Wall Street
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een overwegend lichtgroene opening tegemoet, nadat de beursvloeren in New York donderdag leeg bleven vanwege de viering van Thanksgiving in de Verenigde Staten. Vrijdag is sprake van een verkorte handelssessie, waarbij de deuren al om 19.00 uur weer sluiten.

De futures op de S&P 500 noteerden rond lunchtijd 0,1 procent hoger. Ook de Dow Jones index gaat een licht hogere opening tegemoet, terwijl de Nasdaq-future licht daalde. Op weekbasis liggen de drie indexen opnieuw op koers voor een mooie winst.

"Vanwege de viering van Thanksgiving Day, de belangrijkste feestdag in de Verenigde Staten, is de macro- en beursnieuwsstroom even opgedroogd. Volgende week is het weer business as usual", aldus investment manager Simon Wiersma van ING.

Op macro-economisch vlak is het vrijdag rustig. Alleen de samengestelde inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie en dienstensector in de maand november staat op het programma. In oktober kwam de index voor de industrie uit op 50 en die voor de dienstensector op 50,6.

De euro/dollar handelde vrijdagmiddag op 1,0913. De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde op 4,47 procent en daarmee iets hoger dan een week geleden.

WTI-olie werd vrijdag een half procent duurder, na verliezen in de voorgaande twee dagen. OPEC+ zou zondag vergaderen over het productiebeleid, maar de bijeenkomst is uitgesteld tot volgende week donderdag.

"Het lijkt er dus op dat het kartel het niet eens kan worden over wie de productiebeperkingen voor zijn rekening zal moeten nemen. De meeste olielanden binnen en buiten OPEC willen simpelweg maximaal produceren om harde valuta (Amerikaanse dollars) te verdienen", zei Wiersma van ING.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van retailers als Walmart, Best Buy, Alibaba en Amazon komen vrijdag mogelijk in beweging vanwege Black Friday, de aftrap van het feestdagenseizoen waarbij massaal inkopen worden gedaan richting de kerst. Volgens de UNI Wereldvakbond kan Amazon evenwel aankijken tegen de nodige stakingen vandaag in de VS en Europa. Magazijnmedewerkers en bezorgers in de VS, VK, Duitsland, Italië en Spanje zijn van plan om vandaag te staken om betere lonen en werkomstandigheden te eisen. 

Aandelen Nvidia noteerden in de voorbeurshandel ruim 2 procent in het rood. Persbureau Reuters meldde dat de techreus, die eerder deze week de boeken opende, de lancering van een van zijn drie nieuwe AI-chips voor China zal uitstellen tot begin volgend jaar. Het zou gaan om de krachtigste chip van de drie, de H20, die mogelijk pas in februari of maart wordt gelanceerd vanwege problemen die fabrikanten hebben met de integratie van de chip. Eerder deze maand dook het bericht op dat Nvidia het trio AI-chips voor China had gepland nadat de Amerikaanse overheid de verkoop van high-end chips aan dat land blokkeerde.

Slotstanden woensdag

De S&P 500 index sloot woensdag 0,4 procent hoger op 4.556,62 punten. De Nasdaq steeg 0,5 procent tot 14.265,86 punten en de Dow Jones-index won 0,5 procent op 35.273,03 punten. Wall Street was donderdag gesloten in verband met Thanksgiving Day.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links