Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meta overtreft verwachtingen

Meta overtreft verwachtingen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Meta heeft de omzet en winst zien stijgen en is optimistisch gestemd voor het vierde kwartaal. Dat bleek woensdag nabeurs bij de kwartaalupdate van de sociale mediareus.

"We hebben een goed kwartaal gehad voor onze community en het bedrijfsleven", zei Mark Zuckerberg, oprichter en CEO van Meta. "Ik ben trots op het werk dat onze teams hebben gedaan om AI en mixed reality te bevorderen met de lancering van Quest 3, Ray-Ban Meta slimme bril en onze AI-studio", aldus Zuckerberg.

Meta meldde een nettowinst van 11,6 miljard dollar meldde, oftewel 4,39 dollar per aandeel. Dit was 4,4 miljard dollar een jaar eerder. Er werd volgens FactSet door analisten rekening gehouden met een winst per aandeel van 3,64 dollar per aandeel.

De omzet steeg met 23 procent tot 34,1 miljard dollar, van 27,7 miljard een jaar eerder. Voor het vierde kwartaal rekent Meta op een omzet tussen de 36,5 en 40,0 miljard dollar. 

De kosten daalden afgelopen kwartaal op jaarbasis met 7 procent naar 20,4 miljard dollar. Het aantal medewerkers liep met 24 procent op jaarbasis terug naar 66.185. Net als veel andere Amerikaanse techbedrijven zet ook Meta het mes stevig in het personeelsbestand.

Meta houdt daardoor rekening met kosten van 87 tot 89 miljard dollar in heel 2023. De oude raming stond op 88 tot 91 miljard dollar.

Meta liet woensdag ook weten te verwachten dat de investeringen in 2024 verder zullen stijgen, onder meer door investeringen in kunstmatige intelligentie en de metaverse. Voor volgend jaar mikt Meta op een bedrag van 94 tot 99 miljard dollar.

Gebruikers 

Het aantal dagelijks actieve gebruikers op Facebook was in september 2,09 miljard, wat 5 procent meer was dan een jaar eerder. Inclusief andere apps, zoals Instagram, was dat 3,14 miljard, een stijging van 7 procent.

Het aandeel Meta sloot in de reguliere handel 4,2 procent lager, maar nabeurs steeg het aandeel met 2,2 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 26 apr Er begint een patroon te ontstaan bij Meta: hoe zorgelijk is dit?
  2. 24 apr Meta overtreft verwachtingen 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Meta Platforms 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Meta Platforms

443,290 26 apr
+1,910 +0,43%
Premium

Er begint een patroon te ontstaan bij Meta: hoe zorgelijk is dit?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links