Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TSMC investeert samen met NXP en Infineon in Europa

TSMC investeert samen met NXP en Infineon in Europa
Beeld: TSMC

(ABM FN-Dow Jones) NXP Semiconductors, TSMC, Bosch en Infineon slaan de handen ineen om gezamenlijk te investeren in een 300mm-fabriek in het Duitse Dresden. Dit maakten zij dinsdagmiddag bekend.

De geplande joint venture, European Semiconductor Manufacturing Company, wil geavanceerde diensten voor halfgeleiderfabricage leveren om te voldoen aan de toekomstige capaciteitsbehoeften van de snelgroeiende auto- en industriële sectoren.

De joint venture komt voor 70 procent in handen van TSMC, terwijl Bosch, Infineon en NXP elk een belang van 10 procent zullen krijgen. Goedkeuring door de toezichthouder is nog wel vereist.

De definitieve investeringsbeslissing hangt af van de bevestiging van de omvang van de overheidsfinanciering voor dit project. Het project is gepland in het kader van de European Chips Act.

De totale investeringen zullen naar verwachting meer dan 10 miljard euro bedragen, bestaande uit een kapitaalinjectie, leningen en sterke steun van de Europese Unie en de Duitse regering. De fabriek zal worden geëxploiteerd door TSMC.

De geplande fabriek zal naar verwachting een maandelijkse productiecapaciteit hebben van 40.000 wafers van 300 mm (12 inch) op TSMC's 28/22 nanometer vlakke CMOS- en 16/12 nanometer FinFET-procestechnologie.

De joint venture wil in de tweede helft van 2024 beginnen met de bouw van de fabriek en de productie zou eind 2027 van start moeten gaan. De fabriek zorgt voor ongeveer 2.000 directe banen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Infineon Technologies AG 60% zegt kopen 5 stemmen
NXP SEMICONDUCTORS EO-,20 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 33,030
    +1,44% +0,470
  2. 228,000
    +3,17% +7,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links