Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Maersk verhoogt outlook

Maersk verhoogt outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) A.P. Moeller-Maersk heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de nettowinst flink onder druk zien staan na een daling van de vrachttarieven en volumes, maar mede dankzij kostenbesparingen bleef de klap beperkt en werd zelfs de outlook verhoogd. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Deense containerbedrijf.

In het afgelopen kwartaal werd een kwartaalwinst geboekt van 1,45 miljard dollar, tegen 8,62 miljard dollar een jaar eerder. De omzet liep met 40 procent terug tot 12,99 miljard dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een winst van 591 miljoen dollar bij een omzet van 13,09 miljard dollar.

Maersk verwacht dat een correctie van de voorraden bij bedrijven langer aanhoudt dan eerder voorzien, tot minstens het einde van het jaar. De krimp van de mondiale containervolumes zal uitkomen tussen de 1 en 4 procent, waar eerder nog werd gemikt op een krimp van 2,5 procent tot een groei van 0,5 procent.

"Maatregelen om de kosten in bedwang te houden in combinatie met onze contractportefeuille zorgden ervoor dat we de klap wat konden opvangen", aldus CEO Vincent Clerc in een toelichting.

Outlook

Maersk verwacht voor dit jaar een onderliggende EBITDA van 9,5 tot 11 miljard dollar, terwijl eerder nog werd gerekend op 8 tot 11 miljard dollar. De onderliggende EBIT zal tussen de 3,5 tot 5,0 miljard dollar uitkomen, tegen een eerdere verwachting van 2 tot 5 miljard dollar.

De vrije kasstroom zal niet op minstens 2 miljard dollar uitkomen, maar op circa 3 miljard dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 27 dec Situatie in de Rode Zee nog te gevaarlijk voor Hapag-Llyod

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
A.P.MOELL.-M.NAM B DK1000 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

A.P.MOLLER-MAERSK A/S

1.531,500 17 mei
-40,500 -2,58%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links