Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boeing boekt verlies ondanks omzetgroei

Boeing boekt verlies ondanks omzetgroei
Beeld: KLM

(ABM FN-Dow Jones) Boeing heeft in het tweede kwartaal verlies geboekt, ondanks een forse omzetgroei door de levering van commerciële vliegtuigen. Dat maakte de Amerikaanse vliegtuigbouwer woensdag bekend.

De omzet steeg op jaarbasis van 16,8 miljard naar 19,7 miljard dollar in het afgelopen kwartaal, door de levering van 136 vliegtuigen voor de commerciële luchtvaart. De productie van Boeing 787 toestellen werd verhoogd naar vier per maand, terwijl de productie van Boeing 737 toestellen wordt opgevoerd naar 38 stuks per maand en moet over enkele jaren naar 50 per maand.

Het orderboek heeft een omvang van 440 miljard dollar en bevat onder meer de levering van 4.800 toestellen voor de commerciële luchtvaart. Er werden 136 vliegtuigen opgeleverd in het kwartaal en er kwamen 460 orders bij, waarvan 220 van Air India, 39 van Riyadh Air. Ook legde Ryanair zich vast voor 300 vliegtuigen van het type 737 MAX.

Defensie

Bij de defensietoestellen werd verlies geleden op contracten waar een vaste prijs voor werd afgesproken. Ook een verloop van werknemers en verstoringen van aanvoerketens eisten hun tol. De vertragingen en hoger dan verwachte kosten leverden een verlies op van 527 miljoen dollar, op een grofweg stabiele omzet van 6,2 miljard dollar. Een jaar eerder werd nog een winst uit deze divisie gerealiseerd van 71 miljoen dollar. 

Positieve kasstromen

De operationele kasstroom bedroeg 2,9 miljard dollar, tegen 81 miljoen dollar een jaar eerder, en de vrije kasstroom 2,6 miljard dollar, tegen een uitstroom van 182 miljoen dollar in het voorgaande jaar. De kaspositie bedroeg 13,8 miljard dollar.

Boeing herhaalde zijn verwachting dat de operationele kasstroom dit jaar 4,5 miljard tot 6,5 miljard dollar zal bedragen en de vrije kasstroom 3,0 miljard tot 4,0 miljard dollar.  In de eerste helft van het jaar was de vrije kasstroom 1,8 miljard dollar positief, tegen 3,7 miljard negatief een jaar eerder. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Boeing blijft rode cijfers schrijven
  2. 18 mrt Turbulent jaar voor Boeing: aandeel fors onder druk op Wall Street

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boeing Company 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Boeing Company

167,220 26 apr
+0,410 +0,25%
Premium

Turbulent jaar voor Boeing: aandeel fors onder druk op Wall Street

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links