Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street koerst lager

Wall Street koerst lager
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteren vrijdag lager met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 daalt 0,5 procent op 4.110,09 punten, de Dow Jones index verliest 0,3 procent op 33.201,61 punten en de Nasdaq noteert 0,7 procent lager op 12.244,16 punten.

Zorgen over PacWest speelden donderdag opnieuw een rol, nadat bleek dat klanten bijna 10 procent van hun spaargeld weghaalden bij deze Amerikaanse regionale bank, toen sectorgenoot First Republic Bank begin deze maand van de ondergang moest worden gered.

Het aandeel PacWest verloor gisteren bijna een kwart van zijn beurswaarde. Vrijdag daalt PacWest bijna 3 procent.

Op macro-economisch vlak werd vanmiddag bekend dat de Amerikaanse importprijzen in april zijn gestegen met 0,4 procent, na een daling van 0,8 procent in maart.

Het consumentenvertrouwen zoals gemeten door de Universiteit van Michigan is in mei gedaald, terwijl de inflatieverwachting op langere termijn steeg. De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 63,5 tot 57,7.

De inflatieverwachting voor de komende 12 maanden kwam uit op 4,5 procent, van 4,6 procent eind april. De inflatieverwachting voor de komende 5 jaar kwam uit op 3,2 procent, het hoogste niveau sinds 2011.

"Dit komt nogal contra-intuïtief over in een tijd waarin de fabrieksprijzen sterk vertragen en meestal fungeren als voorlopende indicatoren voor bredere trends als het gaat om inflatie", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

De euro/dollar handelt vrijdagavond op 1,0857 en is daarmee de afgelopen dagen duidelijk in een neerwaartse trend beland.

Valutaspecialist Georgette Boele ABN AMRO verwacht dat de langetermijntrend voor de euro echter positief is, zolang de koers boven 1,0450 dollar staat, ook al ziet de bank momenteel weinig opwaarts potentieel voor de euro.

WTI-olie kost vrijdagavond rond de 70 dollar.

Bedrijfsnieuws

Elon Musk heeft een nieuwe CEO voor Twitter gevonden, Linda Yaccarino. Dit tweette de topman van het social mediabedrijf en Tesla, dat onlangs opging in het bedrijf X Corp van Musk, donderdagavond. Beleggers van Tesla reageerden aanvankelijk positief, maar inmiddels daalt het aandeel zo'n 2 procent.

Disney daalt vrijdag licht, nadat het aandeel donderdag al behoorlijk onder druk stond na teleurstellende kwartaalcijfers.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links