Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Empire State index verslechtert

Empire State index verslechtert
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De index van de Federal Reserve voor de industrie in de regio New York is in mei onverwacht licht verslechterd. Dit bleek woensdag uit de publicatie van de zogeheten Empire State index.

De index daalde van -14,3 in april naar -15,6 in mei. Vooraf werd door economen gemiddeld gerekend op een index van -10,0. 

Een cijfer boven nul betekent dat de meeste geraadpleegde managers bij industriële bedrijven de marktomstandigheden positief beoordelen. Een negatief cijfer wijst er op dat de beoordelingen overwegend pessimistisch zijn.

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de New York Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers die met een grotere vertraging bekend worden gemaa

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links