Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: ommekeer in volumes Unilever

Beursblik: ommekeer in volumes Unilever
Beeld: Unilever

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in het eerste kwartaal een hoger dan voorziene onderliggende omzetgroei laten zien, geholpen door een ommekeer in de volumes. Dit stelde analist Reg Watson van ING donderdag.

In ieder kwartaal van 2022 keek Unilever nog aan tegen negatieve volumes, maar daarin lijkt het voedingsmiddelenconcern een ommekeer te zien in het eerste kwartaal. De volumes trokken met 80 basispunten aan ten opzichte van een jaar eerder en waren nog maar fractioneel negatief, zo zag ING.

"Als gevolg van de goede jaarstart, verwacht Unilever dat de onderliggende omzetgroei dit jaar aan de bovenkant van de middellangetermijndoelstelling van 3 tot 5 procent zal vallen", aldus Watson.

ING mikte al op een jaargroei van 7,3 procent. "Dus deze verwachting komt niet als een verrassing", aldus Waton. Toch kan het optimisme hierover beperkt blijven, gezien de makkelijke vergelijkingsbasis met een jaar eerder, zo stelde de analist.

ING heeft een koopadvies op Unilever met een koersdoel van 58,90 euro. Het aandeel steeg donderdag met 1,5 procent tot 50,12 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER PLC 70% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

UNILEVER PLC

47,370 22 sep
-0,305 -0,64%
Premium

Kan Unilever de waarderingskloof met de peer group dichten?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links