Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Adyen verwacht margeherstel - media

Adyen verwacht margeherstel - media
Beeld: Adyen

(ABM FN-Dow Jones) Adyen verwacht de winstmarge volgend jaar te herstellen, na een inhaalslag met personeelswerving. Dat meldt persbureau Bloomberg in een interview met co-CEO Pieter van der Does.

De topman zegt dat 2023 opnieuw een jaar is waarin Adyen veel nieuwe medewerkers zal aannemen en dat dit daarna zou moeten vertragen tot normale niveaus.

Het Nederlandse fintechbedrijf wijkt met zijn personeelsuitbreiding af van concurrenten, die juist banen schrappen om terug te schalen vanwege het uitdagende economische klimaat.

Adyen, dat betalingen verwerkt voor bedrijven zoals Uber en H&M, wil dit jaar juist meer dan duizend medewerkers aannemen, ongeveer net zoveel als vorig jaar. Dit zet druk op de winstgevendheid en de aandelenkoers.

Adyen telde eind 2022 3.332 medewerkers. 

Tijdens de coronacrisis kon het bedrijf minder mensen in dienst nemen dan gewenst, doordat de markt voor software-engineers oververhit was. De nieuwe golf vacatures moet dat tekort aanvullen, maar deels is het ook opportunisme, zegt van der Does tegen Bloomberg, omdat er nu mensen op de arbeidsmarkt beschikbaar zijn.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ADYEN NV 79% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. watergeus 23 maart 2023 10:32
    [quote alias=G.errit@ id=14724102 date=202303230910]
    Goed bedrijf, investeren en opleiden van personeel is goed en dit in goede banen te leiden kan een hoog rendement opleveren.
    [/quote

    Zekers , maar met een k/w van 140 gaat het nog heel wat jaartjes duren voor de koers echt hoger zal gaan want dan moet er echt serieus meer verdiend worden. Ondertussen move with the flow
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ADYEN NV

1.582,000 02 jun
+32,000 +2,06%
Premium

Adyen zou er goed aan doen het aandeel te splitsen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links