Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Inclusive Capital Partners meldt belang in OCI

Inclusive Capital Partners meldt belang in OCI
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Inclusive Capital Partners heeft een eerste belang in OCI gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 17 maart 2023.

Inclusive Capital, een langetermijnbelegger uit San Francisco met oog voor 'gezonde' beleggingen, meldde een kapitaalbelang van 5,00 procent met een dito stemrecht. Dit belang wordt middellijk reëel gehouden.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
OCI 83% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Hijskraan 21 maart 2023 09:13
    Een lange termijnbelegger met het oog op gezonde beleggingen. Dat is toch fijn. Aandeel is nu spotgoedkoop en op 20.4.2023 is de ex-dividenddatum met een dividend van 3,50 per aandeel. Reken maar eens uit hoeveel procent dat is. Kan me niet voorstellen dat de daling van de afgelopen weken nog zal voortzetten. Maar....dat weet je nooit, omdat de beurs onvoorspelbaar is.
  2. forum rang 7 Dividend Collector 22 maart 2023 10:02
    Je moet er wel bij vertellen dat dit waarschijnlijk een piekdividend betreft. Voor de komende jaren wordt een lager dividend voorzien, ergens rond de 3 euro. Dat is wel nog steeds ruim 10% op deze koers. Het basisdividend in een normaal jaar zou rond de 1,65 euro per aandeel liggen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

OCI

21,000 17:35
+0,470 +2,29%
Premium

OCI in de rode cijfers beland: is koersafstraffing terecht?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links