Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street lager gesloten

Wall Street lager gesloten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag lager gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,5 procent tot 3.951,41 punten, de Dow Jones index sloot vlak op 32.662,04 punten en de Nasdaq sloot 0,7 procent lager op 11.379,48 punten.

Amerikaanse aandelenmarkten haalden in eerste instantie steun uit tekenen van herstel van de Chinese economie. De Chinese inkoopmanagersindex voor de industrie kwam in februari uit op 52,6, tegen 50,1 in de voorgaande maand.

"Er waait een hoopvolle wind door de markten dat de heropening van China de zwakte in andere landen, die worden geteisterd door hardnekkige inflatie en een verslechterende crisis in de kosten van levensonderhoud, zal compenseren", zei Hargreaves Lansdown.

"De coronaviruscrisis verdwijnt snel naar de achtergrond en de vraag naar grondstoffen om fabrieken draaiende te houden, zal naar verwachting sterk zijn", voegde Hargreaves toe.

Op macro-economisch vlak werd woensdag in de VS bekend dat het aantal hypotheekaanvragen vorige week is gedaald met 5,7 procent. De marktindex daalde van 199,8 naar 188,5.

Uit een tweetal inkoopmanagersindexen voor de industrie bleek dat de krimp in de Amerikaanse industrie in februari licht is afgenomen. De index van S&P Global ging van 46,9 in januari naar 47,3 in februari, terwijl de index van ISM steeg van 47,4 naar 47,7.

De bouwuitgaven in de Verenigde Staten zijn in januari op maandbasis gedaald met 0,1 procent. Op jaarbasis stegen de bouwuitgaven met 5,7 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0576. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0668 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0576 op de borden.     

De aprilfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 0,8 procent, ofwel 0,64 dollar, hoger op 77,69 dollar op de New York Mercantile Exchange, hoewel uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie vorige week zijn gestegen.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en de arbeidskosten in het vierde kwartaal.

Bedrijfsnieuws

HP had afgelopen kwartaal nog steeds last van de zwakke PC- en printermarkt. HP verwacht dat de PC-markt dit jaar met meer dan 15 procent zal krimpen, maar met een verbetering in de tweede jaarhelft. Voor het lopende kwartaal rekent HP op een aangepaste winst per aandeel van 0,73 tot 0,83 dollar. Analisten voorspellen een aangepaste winst per aandeel van 0,76 dollar. Het aandeel daalde circa 2,5 procent.

Rivian Automotive levert in 2023 minder elektrische voertuigen af dan verwacht, waarbij problemen in de aanvoerketen volgens de fabrikant de grote boosdoener zijn. Het aandeel verloor circa 19,0 procent.

Vandaag vindt de beleggersdag van Tesla plaats. Het aandeel noteerde 1,4 procent lager.

Lowe's heeft de omzet in het vierde kwartaal zien stijgen, maar rekent voor 2023 op een duidelijk lagere omzet. Lowe’s daalde bijna 6,0 procent.

AMC Entertainment is in het vierde kwartaal van 2022 opnieuw in de rode cijfers gedoken, maar de resultaten waren wel beter dan verwacht. Het aandeel verloor ongeveer 8,2 procent.

Het aandeel Kohl’s noteerde circa 1,6 procent lager, nadat de warenhuisketen een groot verlies publiceerde. Analisten hadden gerekend op bijna een dollar winst per aandeel in het afgelopen kwartaal, maar Kohl’s leed een verlies van 2,49 dollar per aandeel.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links