Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

NN Group verliest 14 miljard euro op obligaties

NN Group verliest 14 miljard euro op obligaties
Beeld: https://img.iex.nl/uploads/ABMfn/2022/11/fJFH8nzCxV.jpg

NN Group heeft in 2022 miljardenverliezen geleden op haar obligatie- en aandelenportefeuille. Dat blijkt uit de vanochtend gepubliceerde jaarcijfers. 

Door de fors opgelopen rente leed NN Group in 2022 een verlies op obligaties van ongeveer 14,1 miljard euro. Waar NN Group eind 2021 nog een obligatieportefeuille had van 95,9 miljard euro, was daar eind 2022 70,6 miljard euro van over. 

De waardedaling van de aandelenportefeuille bedroeg circa 1,5 miljard euro. Het eigen vermogen toekomend aan aandeelhouders, berekend op IFRS-basis, daalde van 32,9 naar 16,0 miljard euro, een daling van 16,9 miljard euro. De halvering van het eigen vermogen is vrijwel geheel aan de verliezen op de obligatie- en aandelenbezittingen van de verzekeraar toe te schrijven. 

De jaarwinst van NN Group halveerde van 3,28 miljard euro naar 1,56 miljard euro. NN Group zelf legt in haar cijferpresentatie de nadruk op de ontwikkeling van de operationele winst, het kasstroom genererend vermogen en de solvabiliteitsratio. De solvabiliteitsratio, die in 2022 zakte van 213 naar 197 procent, wordt door NN Group nog steeds als sterk gekwalificeerd. “Our balance sheet remains strong”, aldus NN Group CEO David Knibbe.


IEX Nieuws is het nieuwskanaal van IEX Group voor divers financieel en beursnieuws..

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group 67% zegt kopen 42 stemmen

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. treasury t 16 februari 2023 13:47
    Dit is geen verlies..Dit is een kspiaalsmutatie. Bij lage rente gaat het kapitaal omhoog bij hoge rente naar beneden.Het is een agio dat verloren gaat. Obligaties lossen meestal a pari dus een deel /groot deel van het huidige 'verlies' komt weer terug.De beleggingen vinden plaats tbv pensioenen/lijfrentes etc. Er is dus een noodzaak tot beleggen..

    Veel verontrustender zijn de enorme verliezen bij de ECB/FED/SNB etc . DNB /Bundesbank etc. hebben groot portefeuilles in obligaties opgebouwd. Het vermogen van deze centrale banken is/ moet nu negatief zijn.

    Daar ik niet verwacht dat de rente de komende jaren zal dalen hebben de aandeelhouders /de overheden defacto grotere staatsschulden dan ze aangeven.

    NN hheft belegd als afdekking,Centrale banken om geld te creeren tbv de overheid. Dat gaat dus de belastingbetaler merken...
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NN Group

32,750 09:09
-1,660 -4,82%
Premium

NN Group verrast met 12% hoger dividend

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links