Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winst Harley-Davidson verrast

Winst Harley-Davidson verrast
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Harley-Davidson steeg donderdag voorbeurs sterk, nadat de fabrikant van motorfietsen solide kwartaalcijfers rapporteerde, dankzij een goede vraag.

Het bedrijf meldde een winst per aandeel van 0,28 dollar voor het vierde kwartaal, ruim meer dan de 0,07 dollar per aandeel die analisten volgens de consensus van FactSet hadden voorspeld.

De winst steeg vergeleken met een jaar eerder van 22 miljoen naar 42 miljoen dollar.

De met 12 procent gestegen omzet van 1,14 miljard dollar was ook hoger dan de 918 miljoen dollar die analisten hadden voorzien. 

De omzetgroei werd gedreven door algehele groei van het aantal verkochte motorfietsen en mondiale prijsontwikkelingen, stelde het bedrijf. Er werden 34.000 motorfietsen opgeleverd, 18 procent meer dan een jaar eerder. De productie is aan het herstellen nadat die stil werd gelegd tijdens de coronapandemie.

Harley-Davidson verwacht dat de omzet in 2023 met 4 tot 7 procent zal groeien, met een operationele marge van 14,1 tot 14,6  procent.

Het aandeel stond in de handel voorbeurs ruim 10 procent hoger.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Harley-Davidson Inc

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Harley-Davidson Inc

33,770 29 mrt
+0,090 +0,27%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links