Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ASML en Besi favoriet bij Morgan Stanley

ASML en Besi favoriet bij Morgan Stanley
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley is ASML en BE Semiconductor Industries gaan volgen met een Overwogen advies, terwijl het aandeel ASM International een Onderwogen advies krijgt met een koersdoel van 200 euro.

De halfgeleidersector heeft het afgelopen jaar slecht gepresteerd op de beurs en dat biedt kansen, nu de bodem in zicht komt. Hoewel er reden is om voorzichtig te blijven, vindt Morgan Stanley de verhouding tussen risico en rendement inmiddels aantrekkelijk worden. Dat biedt een mooi instapmoment in de komende 12 tot 18 maanden. Voor de korte termijn maant de zakenbank evenwel nog tot terughoudendheid, vanwege cyclische risico's.

ASML zal profiteren van enorme investeringen in EUV. Daarbij kan de Veldhovense toeleverancier zijn prijzen goed verhogen, vindt Morgan Stanley.

De technologie hybrid bonding van Besi staat er goed voor en het bedrijf uit Duiven is goed gepositioneerd om te profiteren van de volgende stap in de Wet van Moore, aldus Morgan Stanley.

ASMI zal vermoedelijk marktaandeel weten te winnen in de snelgroeiende ALD-markt, maar volgens de Amerikaanse zakenbank zijn de cyclische risico's niet ingeprijsd door beleggers. Een groeivertraging zal resulteren in margedruk, denken de analisten.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 71% zegt kopen 34 stemmen
ASML 75% zegt kopen 36 stemmen
BESI 74% zegt kopen 38 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. 332,950
  +1,71% +5,600
 2. ASML Holding 11:34
  622,300
  +0,27% +1,700
 3. 68,720
  +0,59% +0,400

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links