Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Philip Morris boekt minder winst

Philip Morris boekt minder winst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Philip Morris heeft in het derde kwartaal minder winst geboekt door negatieve valuta-effecten. Dit bleek donderdagmiddag.

De nettowinst daalde van 2,4 miljard naar 2,1 miljard dollar. De winst per aandeel daalde van 1,55 naar 1,34 dollar. Analisten rekenden volgens FactSet op 1,35 dollar.

De daling was voor vooral het gevolg van de duurdere dollar, waardoor sigaretten die in buitenlandse valuta werden verkocht, minder geld in het laatje brachten. Zonder valuta-effecten daalden de winst met 1 procent. Ook was de winstdaling kleiner wanneer de terugtrekking uit Rusland en Oekraïne wordt meegeteld, van 1,44 naar 1,33 dollar.

De operationele winst daalde van 3,46 miljard naar 2,97 miljard dollar.

De netto-omzet daalde 1 procent tot 8,0 miljard dollar. Dit was wel ruim hoger dan de marktverwachting van 7,3 miljard dollar. Inclusief accijnzen bedroeg de omzet 20,9 miljard dollar.

Er werden 162 miljard sigaretten afgeleverd, wat 2 procent minder is dat een jaar eerder. Het aantal Marlboro-sigaretten daalde ook met 2 procent tot 64 miljard stuks. Het marktaandeel van Philip Morris op de rokersmarkt steeg nog wel fractioneel, tot 25,3 procent. De omzet uit sigaretten steeg wel met 4 procent, omdat de prijzen 5 procent tegen.

De verkoop van elektrische sigaretten steeg juist met 17 procent tot 27,5 miljard stuks.  Omdat er minder elektrische sigarettenapparaten werden verkocht en er meer prijsvergelijkers werd gebruikt, steeg de omzet minder hard dan de volumes.

Het aandeel daalde afgelopen drie maanden 4 procent en deed het daarmee iets beter dan de S&P500-index.

Philip Morris meldde woensdag dat het 2,7 miljard dollar betaalt aan Altria Group, zodat het bedrijf de volledige rechten krijgt op de verkoop van elektrische sigaretten in de VS.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08 feb Philip Morris boekt minder winst
  2. 19 okt Philip Morris verhoogt outlook

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PHILIP MORRIS INTERNAT. I 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. tmark 20 oktober 2022 15:53
    "Er werden 162 miljard sigaretten afgeleverd, wat 2 procent minder is dat een jaar eerder. Het aantal Marlboro-sigaretten daalde ook met 2 procent tot 64 miljard stuks. Het marktaandeel van Philip Morris op de rokersmarkt steeg nog wel fractioneel, tot 25,3 procent. De omzet uit sigaretten steeg wel met 4 procent, omdat de prijzen 5 procent tegen."

    Mooi, goede zaak dat er steeds minder sigaretten worden verkocht.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PHILIP MORRIS INTERNAT. INC.

89,480 26 apr
-2,820 -3,06%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links