Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Bryan Garnier zet Ahold op kooplijst

Beursblik: Bryan Garnier zet Ahold op kooplijst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Zakenbank Bryan Garnier heeft het advies voor Ahold Delhaize verhoogd van Neutraal naar Kopen en het koersdoel van 31,00 naar 34,00 euro. Dit bleek woensdag uit een rapport van analist Clément Genelot.

Het belooft volgens Genelot "een heel strenge winter in Europa te worden". De risico's op een recessie stijgen, elektriciteit wordt alleen maar schaarser en duurder en het uitgavenpatroon van huishoudens komt alleen maar verder onder druk te staan.

Aandelen in het voedingssegment kunnen beleggers helpen de winter door te komen, en Ahold geldt bij Bryan Garnier als één van de veiligste aandelen die de bank volgt.

Ahold heeft een gunstige verkoopmix, waarbij veel omzet komt uit voeding en eigen merken. Daarnaast lijkt de inflatie in de VS al te pieken en let Ahold goed op de kosten. Dat zal de winstgevendheid in de tweede helft van dit jaar en in 2023 beschermen.

Tot slot vergeet Ahold de aandeelhouder ook niet. Een rendement van 7 tot 8 procent per jaar "is behoorlijk aantrekkelijk", aldus Genelot.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 73% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 31 augustus 2022 17:33
    Voorlopig waren vandaag heel wat prijskaartjes bij Ahold weer klant onvriendelijker, Jumbo volgt ook wel, daar kan je ook al geen bakkie meer tappen, onze dorps super Hoogvliet is beduidend goedkoper dan de dure Ahold en ook als Jumbo, dus hou je benzine maar in je tank als Hoogvliet in de buurt is, want hun assortiment is ook niks minder!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ahold Delhaize Koninklijke

28,260 14:13
-0,055 -0,19%
Premium

Ahold Delhaize leunt zwaar op Amerikaanse tak

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links