Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Air France-KLM zet Marjan Rintel aan roer KLM

Air France-KLM zet Marjan Rintel aan roer KLM
Beeld: ANPFoto

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM wil door met zijn topman Ben Smith en is akkoord met het voorstel van de raad van commissarissen om KLM-topman Pieter Elbers te vervangen door NS-directeur Marjan Rintel. Dat maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep donderdag bekend.

Eerder was al bekend dat Elbers geen derde termijn zou krijgen. De strijd ging tussen Rintel en chief revenue officer Pieter Bootsma van Air France-KLM, meldde dagblad de Telegraaf.

"Haar uitgebreide ervaring in de luchtvaartindustrie, haar intieme kennis van de groep en haar leiderschapskwaliteiten hebben het bestuur overtuigd dat zij de juiste persoon is om het werk dat Pieter Elbers gestart is voort te zetten, om KLM tot een van de leidende Europese luchtvaartmaatschappijen te maken en een aanjager voor de Air France-KLM Groep als geheel", aldus het bedrijf. 
 
Het bestuur van KLM moet nog zijn advies geven over de voorgestelde benoeming van Rintel.

De topman van Air France-KLM, Ben Smith, blijft nog vijf jaar aan.

"Deze twee beslissingen van de bestuursraad van Air France-KLM stabiliseren het bestuur van de groep op een cruciaal moment in zijn geschiedenis. Ben Smith heeft de afgelopen drieënhalf jaar zijn toewijding en professionalisme laten zien, wat de totale steun van het bestuur voor zijn voortgezette leiderschap voor nog eens vijf jaar rechtvaardigt: , stelde Anne-Marie Couderc, bestuursvoorzitter van Air France-KLM.
 
Rintel is de huidige CEO van het Nederlandse spoorwegbedrijf NS en werkte eerder in diverse managementrollen bij KLM en Air France-KLM.
Zij zal vanaf 1 juli aan de slag gaan. 

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 100% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Squeezer 31 maart 2022 11:31
    Wat een blamage...kan KLM niet gewoon failliet worden verklaard? Typisch Nederland weer, het MOET een vrouw zijn...leuk om te zien hoe Nederland een derde wereld land begint te worden met alle belsuiten die er in Den Haag worden genomen...even afstappen van het belangrijke onderwerp dat er straks een vrouw aan het roer staat aan een waardeloos bedrijf.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Air France-KLM

1,090 05 jul
0,000 0,00%
Premium

Air France-KLM nog altijd fors overgewaardeerd

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links