Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

CM.com haalt eigen outlook

CM.com haalt eigen outlook
Beeld: CM.com

(ABM FN-Dow Jones) CM.com heeft in 2021 aan de eigen verwachtingen voldaan. Dit bleek donderdagochtend uit de cijfers van het mobiele betaal- en communicatieplatform.

CM.com behaalde een jaaromzet van 237,0 miljoen euro, 67 procent meer dan in 2020. Bij de cijfers over het derde kwartaal verhoogde het bedrijf de omzetverwachting van 205 tot 225 miljoen euro naar 220 tot 240 miljoen euro omzet, om in december vervolgens aan te geven dat het aan de bovenkant van die bandbreedte zou uitkomen.

De kernomzet, dat wil zeggen de inkomsten uit CPaaS, betalingen en platforms, steeg met 70 procent tot 228,8 miljoen euro. 

CPaaS was afgelopen jaar goed voor een omzetgroei van 68 procent. Bij betalingen was dit 81 procent en bij Platform ging het om een groei van 93 procent.

De brutowinst bedroeg 62,7 miljoen euro, tegen 33,3 miljoen euro een jaar eerder. De marge lag op 26 procent. Vorig jaar kwam de marge uit op 24 procent.

Het nettoresultaat was 17,5 miljoen euro negatief. In 2020 leed CM.com een verlies van 13,0 miljoen euro.

Voor 2022 mikt CM.com op een omzetgroei in lijn met de doelstellingen voor de middellange termijn van meer dan 30 procent stijging per jaar.

Verder rekent het bedrijf op een 'uptick' in de volumes bij betalingen en tickets dankzij de heropening van de economie na de coronapandemie. 

CEO Jeroen van Glabbeek sprak van een "sterke start van het jaar".

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CM.COM 73% zegt kopen 30 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

CM.COM

13,300 06 jul
+0,800 +6,40%
Premium

Langetermijndoelstellingen CM.com niet langer haalbaar

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links