Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs hoger gesloten

Olieprijs hoger gesloten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald. 

Uit de data bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 20 augustus zijn gedaald met 3,0 miljoen vaten tot 432,6 miljoen vaten. 

De benzinevoorraden daalden met 2,2 miljoen vaten tot 225,9 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel stegen met 0,6 miljoen vaten tot 138,5 miljoen stuks. 

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 92,2 naar 92,4 procent.

De olieprijs haalde deze week steun uit het nieuws dat de Amerikaanse Food and Drug Administration formele goedkeuring heeft gegeven aan het coronavirusvaccin ontwikkeld door Pfizer en BioNTech, wat de verwachting heeft gewekt dat meer mensen gevaccineerd zullen worden omdat grote bedrijven en overheidsorganisaties vaccinaties voor hun werknemers verplicht stellen", zei marktanalist Fawad Razaqzada van ThinkMarkets.

"Als gevolg hiervan speculeren handelaren dat de vraag naar olie zou moeten stijgen, aangezien meer mensen waarschijnlijk zullen reizen als ze volledig zijn ingeënt", zei hij.

Dinsdag laat meldde het American Petroleum Institute dat de Amerikaanse ruwe olievoorraden vorige week zijn gedaald met 1,6 miljoen vaten, terwijl de benzinevoorraden daalden met 985.000 en de destillaatvoorraden afnamen met 245.000 vaten.

Een oktoberfuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag 1,2 procent, ofwel 0,82 dollar, hoger op 68,36 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links