Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Fugro boekt opnieuw verlies

Beursblik: Fugro boekt opnieuw verlies
Beeld: Fugro

(ABM FN-Dow Jones) Fugro heeft in de eerste zes maanden van 2021 waarschijnlijk opnieuw rode cijfers geschreven op een lagere omzet. Dit blijkt uit een door de bodemonderzoeker zelf samengestelde analistenconsensus.

Fugro heeft in de eerste zes maanden van 2021 waarschijnlijk een EBITDA geboekt van 70,9 miljoen euro, in vergelijking met 49,6 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. De divisie Marin is daarbij goed voor een bedrijfsresultaat van 57,7 miljoen euro, tegen 43,3 miljoen euro vorig jaar, terwijl voor de divisie Land een EBITDA wordt voorzien van 13,2 miljoen euro, tegenover 6,3 miljoen euro in de eerste helft van 2020, voorzien de analisten.

Onder de streep resteert volgens de consensus een verlies van 18,1 miljoen euro, in vergelijking met een verlies van 25,3 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

De markt rekent  verder op een omzetdaling van 10,8 procent van 631,1 miljoen euro, tegenover 707,4 miljoen euro vorig jaar, waarbij Marine goed is voor een omzet van 436,7 miljoen euro en Land voor 194,4 miljoen euro.

In het eerste kwartaal boekte de bodemonderzoeker een ruim 17 procent lagere omzet, hoewel het bedrijf het verlies ook toen wist terug te dringen. Fugro zei bij die cijferpublicatie te verwachten dat de omzet vanaf het tweede kwartaal weer gaat groeien.  En daarnaast rekent de bodemonderzoeker op een "bescheiden" verbetering van de marge in 2021.

ING zei in een vooruitblik op de cijfers van Fugro te verwachten dat het bedrijf in het tweede kwartaal van dit jaar nog maar weinig ‘green shoots’ in de olie- en gassector kan melden, ook al is de olieprijs aan een flinke opmars bezig.

Verder voorziet de bank dat Fugro geen outlook zal afgeven, maar wel herhaalt dat het een verbetering in de kasstroom en de marges verwacht. ING hanteert voor het aandeel Fugro een koopadvies met een koersdoel van 10,70 euro.

Het aandeel Fugro noteerde woensdag 0,3 procent hoger op 8,11 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro 80% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Kees1 28 juli 2021 18:04
  quote:

  jan de vakman schreef op 28 juli 2021 17:08:


  [Shell en ook de andere olieboeren hebben uitdrukkelijk aangegeven, zo min mogelijk nog in nieuwe olieputten te investeren, ze gaan vol voor groenere oplossingen!!


  Ja, voor Fugro is dat funest.
  De wereldwijde olieconsumptie (ook die in Europa) blijft wel stabiel en de olieprijs is al een tijd aan de hoge kant.
  Bij Gazprom, Lukoil etc vloeien de inkomsten binnen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Fugro

9,024 17:35
+0,300 +3,44%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links