Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Galapagos: nieuwe data ondersteunen werkzaamheid filgotinib in darmontstekingen

Galapagos: nieuwe data ondersteunen werkzaamheid filgotinib in darmontstekingen

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos maakt vandaag nieuwe analyses bekend van het SELECTION fase 3-programma die de werkzaamheid en verdraagzaamheid ondersteunen van filgotinib als behandeling tegen matige tot ernstige actieve colitis ulcerosa (CU). Dit meldde het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf zaterdag.

De nieuwe analyse is gepresenteerd tijdens het 16e jaarlijkse congres van de European Crohn's and Colitis Organisation (ECCO).

"Een post-hoc analyse van de aanzetstudiedata van SELECTION toonde statistisch significante verbeteringen in de door patiënten gerapporteerde uitkomsten van de ontlastingsfrequentie en van rectale bloedingen, die al in de eerste week van de therapie werden waargenomen bij matige tot ernstige actieve CU patiënten die 200 milligram filgotinib per dag kregen in vergelijking met patiënten die placebo kregen", aldus Galapagos.

Een verdere post-hoc analyse van de SELECTION-onderhoudsstudie rapporteerde het aantal patiënten dat op verschillende tijdstippen steroïde vrij was, voordat in week 58 remissie werd bereikt, volgens het bedrijf.

Dit bewijst volgens Galapagos dat een dosis van 200 milligram filgotinib het gebruik van corticosteroïden (CS) reduceert en zelfs elimineert in vergelijking met placebo in week 58 bij patienten met matige tot ernstige actieve UC.

Verder lieten aanvullende veiligheidsanalyses van SELECTION resultaten zien "die in overeenstemming waren met de oorspronkelijke aanzet- en onderhoudsstudies, waarbij filgotinib goed werd verdragen bij patiënten met matige tot ernstige actieve CU", volgens het bedrijf.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 69% zegt kopen 32 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Galapagos

46,740 17:36
+1,210 +2,66%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links