Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Galapagos start nieuwe studie naar filgotinib

Galapagos start nieuwe studie naar filgotinib
Beeld: Galapagos

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos is begonnen met een fase-4-studie naar in de praktijk behaalde resultaten met het middel filgotinib, om meer inzicht te krijgen in de werkzaamheid en veiligheid. Dat maakte het biotechbedrijf dinsdag bekend.

De eerste deelnemer is gerekruteerd, meldde Galapagos. Het bedrijf wil 1.500 patiënten met reumatoïde artritis in heel Europa betrekken in het onderzoek, dat kijkt naar de werkzaamheid, veiligheid en de uitkomsten die de patiënten zelf rapporteren, terwijl zij maximaal twee jaar het middel filgotinib krijgen toegediend.

De rapporten van patiënten zullen via mobiele communicatiemiddelen worden verzameld.

Galapagos hoopt met het onderzoek patiënten in beeld te krijgen die bij de gerandomiseerde en placebogecontroleerde onderzoeken niet meededen vanwege de strenge selectiecriteria. Dit zou  een sterkere wetenschappelijke basis opleveren voor het juiste gebruik van het middel.
 
Het onderzoek hoopt op betere inzichten in de effecten van vroege behandeling op pijn en vermoeidheid bij patiënten. Ook wil men onderzoeken hoe lang patiënten de behandeling doorzetten en of behandelingseffecten of kenmerken van patiënten daarbij een rol spelen.

Het aandeel Galapagos kreeg eind vorig jaar een harde klap nadat de Amerikaanse toezichthouder filgotinib niet goedkeurde voor de Amerikaanse markt. de Amerikaanse partner Gilead stapte toen uit het project in de VS en liet aan Galapagos de leidende rol voor het middel in Europa.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 72% zegt kopen 32 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Goldfish1080 19 mei 2021 10:28
    quote:

    xkinkykongx schreef op 19 mei 2021 09:23:


    Je zou maar boven de 100 zijn ingestapt. Dan moet je dus vasthouden tot na onderzoek en dan hopen dat het goed komt ? Beter uitstappen en iets zoeken met 20% opwaarts potentieel ? Ik zit er gelukkig niet in.


    Dit aandeel heeft zeker opwaarts potentieel. Echter moet je net als bij andere speculatieve pharma wel een lange adem en een flinke dosis geluk hebben. Eerlijk vind ik dat Galapagos nu wel flink goedkoop is. Ik begrijp dat de meningen daar over kunnen verschillen maar de potentie is er zeker en gezien alle lijken nu wel uit de kast zijn is er weer kans op wat beter nieuws.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Galapagos 51,810 13:06
+0,260
+0,50%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links