Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: sterk eerste kwartaal OCI

Beursblik: sterk eerste kwartaal OCI
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) OCI heeft een sterk eerste kwartaal achter de rug, dankzij de cyclische verbetering in de prijzen van de belangrijkste producten van het bedrijf. Dit oordeelde JPMorgan Cazenove woensdag.

In het afgelopen kwartaal bedroeg de aangepaste EBITDA 451,8 miljoen dollar, hetgeen significant meer was dan het resultaat een jaar eerder dankzij hogere volumes en hogere prijzen bij de segmenten stikstof en methanol.  

De vrije kasstroom was met 308 miljoen dollar bovendien hoger dan de negatieve vrije kasstroom van 98 miljoen dollar een jaar eerder, dankzij het hogere EBITDA-resultaat, het lagere werkkapitaal en lagere capex.

Op basis van de ontwikkelingen in de volumes en prijzen, verwacht OCI een sterker tweede kwartaal met een hoger aangepaste EBITDA dan in het eerste kwartaal en een verdere afbouw van de schulden in het lopende tweede kwartaal. De consensus mikt voor dit jaar op een resultaat van 1.344 miljoen dollar, hetgeen volgens JPMorgan een groei impliceert van 55 procent.

JPMorgan Cazenove heeft een Onderwogen advies op OCI met een koersdoel van 12,00 euro. Het aandeel OCI koerste woensdagochtend 6,6 procent hoger op 20,50 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
OCI 100% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

OCI 21,580 15:52
+0,500
+2,37%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links