Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Olieprijs stijgt verder

Olieprijs stijgt verder
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag verder gestegen. Op een settlement van 63,46 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,5 procent duurder.

Analist Fawad Razaqzada van ThinkMarkets denkt dat wanneer de prijs voor WTI door de weerstand van 63,60 dollar weet te breken, deze verder kan stijgen.

De olieprijs weet de opwaartse trend deze week goed vast te houden, onder meer na het verschijnen van positieve marktrapporten van de OPEC en het Internationaal Energieagentschap. Zowel de OPEC als het IEA toonden zich daarin positiever over de verwachte vraag naar olie in 2021.

"Het optimisme over de vraag blijft een belangrijk component, met recente data uit de VS die aantonen dat de mobiliteit is toegenomen tot niveaus hoger dan voor de uitbraak van Covid-19", aldus analist Robbie Fraser van Schneider Electric.

Fraser wees verder op de gesprekken over een atoomakkoord tussen Iran en andere wereldmachten en de eventuele terugkeer van de VS. "De recente aanval op nucleaire installaties van Iran zal toekomstige gesprekken nog complexer maken", aldus de analist.

De aanval vertraagt het tijdspad van Iran om atoomwapens te ontwikkelen, maar daardoor is het land ook begonnen met de productie van hoogverrijkt uranium, aldus Fraser.

Omdat er voorlopig geen zicht is op een deal wordt de oliemarkt vooralsnog niet overspoeld met Iraanse olie. Het IEA waarschuwde eerder deze week wel dat Teheran de productie flink heeft opgevoerd, mogelijk omdat men rekent op een versoepeling van Amerikaanse exportsancties.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links