Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Galapagos
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Galapagos

(ABM FN) UBS heeft dinsdag het koersdoel voor Galapagos verlaagd van 40,00 naar 34,00 euro met een onveranderd Neutraal-advies. Dit bleek uit een rapport van analist Xian Deng.

In dit rapport blikte de analist terug op de kwartaalupdate van Galapagos van vorige week. "Er waren geen grote veranderingen in de pijplijn", concludeerde Deng.

De analist van UBS verwacht dat Galapagos meer investeert in R&D tussen 2025 en 2027, wat impact heeft op de kaspositie, waarvoor de bank zijn taxaties dan ook verlaagde. Dit had als resultaat een lager koersdoel.

In het meest optimistische scenario ziet Deng ruimte voor een aandelenkoers van 38,00 euro, maar in het slechtste scenario gaat de analist uit van 23,00 euro.

In het gunstigste scenario rekent UBS op een piekverkoop voor GLPG5201 en GLPG5101 van samen 1,3 miljard euro. In het basisscenario is dat 440 miljoen euro en in het slechtste geval, als beide niet op de markt komen, is dat nul euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Bemoedigende data Galapagos voor potentiële lymfeklierkankerbehandeling
  2. Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos kopen verkopen

100% zegt kopen

6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.