Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Elke extra maand zonder inkomsten betekent oplopende schulden'

'Elke extra maand zonder inkomsten betekent oplopende schulden'

AMSTERDAM (ANP) - Horecaondernemers reageren teleurgesteld op het nieuws dat versoepeling van de maatregelen voor de horeca er waarschijnlijk niet in zit. Ze zien de toekomst zwaar in. "Elke extra maand zonder inkomsten betekent ook oplopende schulden", aldus de Rotterdamse horecaondernemer Herman Hell.

Horecaondernemers moeten er wéér aan geloven: er is geen perspectief op een datum wanneer de terrassen of zelfs de deuren weer open mogen. En dat is pijnlijk, ervaart ook horecaondernemer Hell die twaalf horecazaken heeft in Rotterdam en omgeving. "Dat de overheidssteun omhoog is gegaan helpt, daar ben ik blij mee. Maar de enige structurele oplossing is opengaan." Hij verwacht dat hij minstens vijf jaar bezig zal zijn om alle schulden af te lossen.

Hell had gehoopt dat ondanks de tegenvallende besmettingscijfers de terrassen wel open zouden mogen, "omdat er in de buitenlucht niet veel lijkt te kunnen gebeuren". Ook ziet hij dat de gemeente Rotterdam overal in de stad picknicktafels heeft gezet voor de mensen die naar buiten gaan nu het beter weer wordt. "Mensen gaan toch wel naar buiten en ik snap dat de gemeente dat wil stroomlijnen, maar het is een vreemd gezicht dat er picknicktafels staan, pal naast de gesloten horeca." Hij vindt het lastig "dat er weinig inhoudelijke redenen zijn om de horeca nog gesloten te houden".

Ook volgens de Amsterdamse horecamagnaat Won Yip ziet de toekomst er voor de horeca "allesbehalve positief" uit. "Er komt een oerknal aan faillissementen, want de overheid kan gewoon niet alles overeind houden", aldus Yip. "Iedereen is aan het verzuipen en er wordt ook geen ademruimte gegeven door bijvoorbeeld met Pasen iets meer mogelijk te maken." Voldoende redenen dat er ander beleid moet komen, meent de horecamagnaat. Want het is ook onzeker "wat er in mei, juni en juli kan".

Dinsdag is een persconferentie met demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge. Het is nog niet definitief besloten dat er geen maatregelen versoepeld worden, omdat het hele kabinet daar nog over vergadert. Maar volgens Haagse bronnen lijkt het kabinet geen ruimte te zien om de coronamaatregelen te versoepelen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Zakkenvuller 22 maart 2021 15:02
    Ik zou mijn onderneming in dit soort sectoren maar snel opheffen. Het is niet zo dat als je weer open mag dat het allemaal koek en ei is daarna. Los van het feit dat je onmogelijke maatregelen moet nemen, zijn er geen garanties dat ze daarna niet weer moeten sluiten. Sterker nog. Dat is vrijwel zeker
  2. hoeky 22 maart 2021 15:26
    Ik denk dat wanneer de overheid vorig jaar wat duidelijker was geweest over de kaders waarin ruimte ontstaat, dat het gros van de ondernemers de boel al lang op zou hebben gedoekt.
    Nu zit iedereen er al met kop en kont in...
    Mooi zuur en erg hard voor de ondernemers.
    Deel v/d branches komen er bekaaid vanaf...
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links