Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Grote technologiebedrijven zoals Apple, Amazon en Tesla moesten donderdag op de aandelenbeurzen in New York flink terrein prijsgeven door de verder oplopende rentes op Amerikaanse staatsobligaties. Daardoor worden beleggingen in techfondsen minder aantrekkelijk. Ook de oliesector op Wall Street had het lastig door de scherp gedaalde olieprijzen.

De technologiegraadmeter Nasdaq eindigde 3,1 procent in het rood op 12.789,14 punten. Zwaargewicht Apple verloor 3,4 procent, ondanks mediaberichten dat het bedrijf nieuwe iPads op de markt wil gaan zetten. Microsoft, Facebook, Google-moeder Alphabet, Netflix en Amazon verloren tot 3,8 procent. Het aandeel Tesla leverde bijna 7 procent in.

De Dow-Jonesindex sloot 0,5 procent lager op 32.862,30 punten en de brede S&P 500 daalde 1,5 procent tot 3915,46 punten. Grote financiële concerns als Goldman Sachs, Wells Fargo, JPMorgan Chase en Bank of America stegen juist tot 2,6 procent, geholpen door de hogere rentes.

Olieprijs

Een vat Amerikaanse olie werd ruim 8 procent goedkoper op 59,38 dollar. Dat is de sterkste daling in maanden, vooral door zorgen over een minder sterke vraag en de vertragingen met de vaccinaties tegen het coronavirus in delen van de wereld, met name in Europa. Oliehandelaren vrezen dat de vertragingen bij de vaccinaties het economisch herstel van de pandemie en dus de vraag naar olie kunnen ondermijnen. De grote oliebedrijven ExxonMobil, Chevron en ConocoPhillips moesten koersverliezen tot meer dan 6 procent slikken.

Verder stond de maker van fitnessapparatuur Peloton Interactive in de belangstelling met een min van 4,7 procent. Het bedrijf zei dat een kind om het leven is gekomen door een ongeluk met een loopband van Peloton.

Arbeidsmarkt

Daarnaast kwam tegenvallend nieuws over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Het wekelijkse aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is met 45.000 gestegen tot 770.00, terwijl juist op een daling werd gerekend. Daarmee leefde de onzekerheid over het herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt weer op.

De euro noteerde 1,1913 dollar, tegen 1,1926 dollar bij het slot van de beurshandel in Europa.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple kopen verkopen
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. FlashHenk 19 maart 2021 09:50
    quote:

    Mr.Windows schreef op 19 maart 2021 08:29:

    Inderdaad (ahum?!?) forse koersdaling van 3,32% van Apple. Fors zie ik toch iets anders, zeker als we naar maart 2020 gaan kijken. Apple gaat vast wel weer stijgen het is een kwaliteitsaandeel (naar mijn mening) en ze hebben mooie spullen.
    Waardering is ook een beetje aan de ruime kant, he? Zeker gezien het feit dat omzet en winst al jaren nauwelijks toenemen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.