Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuwshonger in coronatijd helpt eigenaar AD en NU.nl vooruit

AMSTERDAM (ANP) - Mediaconcern DPG, moederbedrijf van kranten als de Volkskrant en het AD, nieuwswebsite NU.nl en radiozender QMusic, heeft afgelopen jaar geprofiteerd van de toegenomen behoefte aan nieuws over grote gebeurtenissen als de coronapandemie en de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Bij alle landelijke en regionale nieuwsmedia van de van oorsprong Belgische onderneming groeide de betaalde oplage, meldt het bedrijf bij zijn jaarcijfers. Dat maakte een daling van de inkomsten uit advertenties goed.

Dagelijks checkten in Nederland gemiddeld 10 miljoen mensen nieuws bij titels van DPG, een groei van 25 procent ten opzichte van een jaar eerder. In België steeg het bereik met 30 procent naar 2,8 miljoen bezoekers.

Mede dankzij die nieuwshonger steeg de omzet met 8 procent tot bijna 1,8 miljard euro. Daarbij hielp het dat DPG de overname van Sanoma Media Nederland in april afrondde, waardoor bijvoorbeeld ook NU.nl en Libelle in handen van het bedrijf kwamen. Maar ook als het effect van die aankoop wordt weggelaten uit de resultaten zou de omzet zijn gestegen.

Dat mediabedrijven zouden groeien in 2020 was aanvankelijk geen uitgemaakte zaak. Nadat overheden door de coronpandemie wereldwijd delen van economie op slot gooiden, trokken adverteerders zich massaal terug. Uiteindelijk bleef de krimp in advertentie-inkomsten beperkt tot 5 procent. Overigens zouden de advertentie-inkomsten zonder de overname van Sanoma Media Nederland met 13 procent zijn afgenomen.

Onder de streep hield DPG 178 miljoen euro over, goed voor een winststijging van 39 procent ten opzichte van 2019.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Jopieklaploper 18 maart 2021 12:46
    Prachtig nieuws en een zeer mooi bewijs van het feit dat de Nederlanders helemaal niet dom zijn zoals sommige (wappies) plegen te zeggen. De mainstream media is de enige die de waarheid verkondigt en niet liegt, dit in tegenstelling tot de alternatieve media waar alleen maar gelogen wordt.

    We mogen hopen dat Ollongren in het volgende kabinet dit fake nieuws van de alternatieve media zeer hard gaat aanpakken.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links