Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Oud-topman Heineken Van Boxmeer kreeg miljoenen bij vertrek

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig Heineken-topman Jean-François Van Boxmeer heeft een hoge vertrekvergoeding gekregen van de bierbrouwer toen hij vorig jaar opstapte. Dat blijkt uit het jaarverslag van Heineken. De hoge vertrekpremie voor de Belgische Van Boxmeer wijkt af van de code die voor het bedrijfsleven geldt, meldt NRC.

Van Boxmeer, die in juni 2020 na vijftien jaar afscheid nam als topman van Heineken, ontving een vertrekpremie van alles bij elkaar 5,5 miljoen euro, vooral bonussen. Onder leiding van Van Boxmeer (59), die in 1984 in dienst kwam bij Heineken, groeide de omzet van 11 miljard euro bij zijn aantreden in 2005, tot ruim 28 miljard euro in 2019. Vanwege de coronacrisis en de sluiting van de horeca was vorig jaar een daling van de omzet tot 23,8 miljard euro te zien. Van Boxmeer is bij Heineken opgevolgd door Dolf van den Brink.

Ontslagvergoedingen en vertrekpremies zijn bij Nederlandse beursgenoteerde bedrijven al jaren aan banden gelegd. De vertrekbonus van Van Boxmeer overstijgt ruimschoots de Tabaksblat-norm uit 2003. In deze code, opgesteld door de commissie-Tabaksblat, staat dat een vertrekkend bestuurder hoogstens één jaarsalaris mee mag krijgen. Afwijken van de code mag, mits een bedrijf uitlegt waarom. Volgens Heineken stammen de afspraken met Van Boxmeer van voor 2003.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Heineken 99,780 17:35
+1,020
+1,03%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links