Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Kappers doen donderdag alvast het licht aan

UTRECHT (ANP) - Kappers doen donderdagavond tussen 18.00 uur en 20.00 uur in hun gesloten salons het licht aan om zo gezamenlijk te strijden voor de heropening van hun winkels en voor financiële hulp. Dat heeft de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) aangekondigd. De organisatie hoopt dat er duizenden salons in Nederland mee zullen doen.

Met de actie #lichtvoordathetuitgaat willen de kappers de aandacht vestigen op de volgens hen schrijnende situatie in de branche. Ook wijzen ze erop dat kappers in België, en binnenkort ook in Duitsland, al wel weer aan de slag kunnen. Sommige kappers zijn daarom zelfs bang dat ze klanten kunnen verliezen, als Nederlanders bijvoorbeeld zouden besluiten om dan maar een knipbeurt in Duitsland te nemen.

De NCV is eigenlijk de branchevereniging van fabrikanten, importeurs en merkhouders van cosmetica. Maar daarbij horen ook belangrijke leveranciers van de kappers. Volgens NCV-directeur Ronald van Welie leveren zij aan ongeveer 15.000 tot 20.000 kappers in Nederland.

Bij veel Nederlandse kapperszaken staat het water aan de lippen, merkt de organisatie. "Al te lang kunnen we niet meer naar de kapper en de financiële overheidssteun is bij lange na niet toereikend. Oproepen om meer maatwerk voor de steun hebben geen gehoor gekregen bij de politiek", aldus de NCV. "De kapper-ondernemers staan er alleen voor en doen er alles aan om te zorgen dat het licht niet voor altijd uit gaat."

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links