Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Galapagos zet longfibrose-studie stop, aandeel hard onderuit

Galapagos zet longfibrose-studie stop, aandeel hard onderuit

MECHELEN (ANP) - Biotechnologiebedrijf Galapagos heeft samen met partner Gilead Sciences een studie naar een middel tegen longfibrose (IPF) stopgezet. Dit doet het bedrijf op advies van een onafhankelijk comité. Volgens het IDMC is er sprake van een "ongunstige balans" tussen werkzaamheid en veiligheid. Na het nieuws kelderde het aandeel van AEX-fonds Galapagos met 18 procent op het Damrak.

Het ISABELA Fase 3-programma bestaat uit twee klinische studies waar gezamenlijk 1500 IPF-patiënten aan zouden gaan deelnemen. Galapagos zegt in een reactie enorm teleurgesteld te zijn dat het bedrijf geen nieuw medicijn heeft kunnen ontwikkelen voor de patiënten met deze ziekte. De stopzetting geldt voor alle studies met de experimentele autotaxine-remmer ziritaxestat.

Longfibrose is een zeldzame, chronische ziekte van de longen. Bij longfibrose kunnen de longen niet meer voldoende zuurstof opnemen en koolstofdioxide uitscheiden. Het tekort aan zuurstof en de kleinere longinhoud hebben benauwdheid en kortademigheid tot gevolg. Er zijn in Nederland zo’n 3200 mensen met de diagnose longfibrose.

Tweede tegenvaller

Het is de tweede tegenvaller in korte tijd voor Galapagos en Gilead. Eerder moesten de bedrijven hun ambitie met een middel tegen reumatoïde artritis in de Verenigde Staten al bijstellen. De bedrijven kregen geen goedkeuring voor het middel filgotinib.

Gilead concludeerde na bevindingen door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) dat het middel pas bij een dosis van 200 milligram competitief kan zijn. Maar daarvoor zullen de autoriteiten op dit moment geen akkoord geven, zonder extra onderzoek. Gilead noemde het verkrijgen van goedkeuring daarop "geen haalbare kaart". Die tegenvaller midden december zorgde ook al voor een schokreactie onder beleggers.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos

Gerelateerd

Reacties

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. ooievaar49 10 februari 2021 17:48
  quote:

  tilt schreef op 10 februari 2021 17:39:


  eerste beste uptick komen ze weer met een onderzoek.
  kent iemand the capital group?
  Die maakten gisteren een 10% belang bekend


  Die zullen vrolijk zijn. Denk het niet.
  Maar wat een spel. De koers eerst op jagen en dan 18% daling. Zijn er veel partijen die rond de tijd dat het PB uit kwam Puts kochten? Voorkennis.
  Maar waar ik wel mee zit, ondanks dat het waarschijnlijk geen verschil zal maken met de koers, waarom zo,n belangrijk bericht tijdens opening van de beurzen!!!!!
 2. Belangstellende 10 februari 2021 18:05
  Guusje, niet zo afgeven op de heer Onno van Stolpe. Die wil natuurlijk ook dat Galapagos een mooi bio-farmaceutisch bedrijf wordt. 22 Februari is er een webinar waarvoor vdStolpe is uitgenodigd.

  Het vereist ook moed om aan te geven dat een weesmedicijn niet op de markt gebracht kan worden. Nu snappen ook alle forumleden waarom dit soort medicijnen zo duur zijn.
 3. forum rang 4 lost 10 februari 2021 18:24
  quote:

  keessie schreef op 10 februari 2021 17:15:


  wat heeft de aandeel houder er nu nog aan ,uren te laat , schamen moeten jullie je


  Alsof IEX jou ook maar iets verplicht is. Als je het zelf better kan zet dan zelf een platform op. En als de GRATIS nieuws functie je hier niet bevalt ga je het toch ergens anders halen. Succes!
 4. Travis Bickle 10 februari 2021 19:25
  Grappig om te lezen dat Galapagos nu dus -3,- euro per aandeel waard is op de beurs.
  Kortom aandeelhouders kennen een negatieve waarde toe aan het bedrijf, waarde bezittingen 5 miljard gedeeld door het aantal aandelen is 76,- euro koers is 73,- euro.
  Hoe desastreus kun je een bedrijf beoordelen, koop het en je krijgt geld toe.
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Galapagos 61,900 18 mei
-1,440
-2,27%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links