Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Onverwacht verlies voor motormaker Harley-Davidson

MILWAUKEE (ANP) - Motormaker Harley-Davidson heeft in het slotkwartaal van vorig jaar onverwacht verlies geleden. Aanpassingen in de manier waarop het bedrijf met de inventaris omgaat, zorgden ervoor dat Harley veel minder motoren aan distributeurs leverde. Daardoor was er ook minder omzet. Bovendien liepen motorverkopen wereldwijd terug door nieuwe coronamaatregelen in veel landen.

Over heel 2020 zette Harley een omzet van een kleine 4,1 miljard dollar in de boeken, ongeveer een kwart minder dan in 2019. Daar hield het bedrijf een zeer kleine winst van 1 miljoen dollar aan over. Een jaar eerder was de winst nog 424 miljoen dollar.

Harley kwam ook met een nieuwe strategie voor de komende vijf jaar. Topman Jochen Zeitz, de eerste niet-Amerikaan aan het roer van het bedrijf, wil dat Harley zich gaat richten op segmenten waar het sterk in is, zoals touringmotoren en de grotere cruiser-modellen. Dat zijn de motoren waar de meeste mensen aan denken bij de naam Harley-Davidson.

Winstgevende andere segmenten

Daarnaast moet de motorenbouwer uitbreiden naar winstgevende andere segmenten die in het verlengde liggen van bestaande producten. Ook wordt de elektrische motorfietsentak een eigen divisie binnen het bedrijf en heeft Harley-Davidson nieuwe kernmarkten bepaald. Behalve de VS zijn dat onder meer Japan, China, Duitstalige landen in Europa, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Per motor moet Harley bovendien meer winst maken. Verder wil Harley zorgen dat de kleding- en accessoirestak sneller groeit en voor meer winst zorgt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 februari 2021 16:02
    quote:

    muskie schreef op 2 februari 2021 15:21:

    Topman Jochen Zeitz, de eerste niet-Amerikaan aan het roer van het bedrijf, wil dat Harley zich gaat richten op segmenten waar het sterk in is, zoals touringmotoren en de grotere cruiser-modellen

    Ofwel landbouwvoertuigen...............doe mij maar een italian bike
    Honda! XD
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links