Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse beurzen nagenoeg vlak naar jaarlslot

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de laatste sessie van het bewogen jaar 2020 licht lager. Beleggers verwerkten onder meer meevallende cijfers over de WW-aanvragen. De handelsvolumes lagen veel lager dan gemiddeld, doordat veel handelaren en beleggers vrij zijn. Wall Street is vrijdag dicht voor nieuwjaarsdag, net als de meeste andere beurzen in de wereld.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.15 uur (Nederlandse tijd) een fractie lager op 30.408 punten. De brede S&P 500 stond vlak op 3732 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 0,2 procent tot 12.844 punten.

Apple verloor 0,9 procent. Het bedrijf maakte bekend 39.000 games uit zijn Chinese appstore te verwijderen vanwege een verlopen deadline voor game-ontwikkelaars om een vergunning te regelen bij de Chinese autoriteiten. Verder reageerden de markten op een positief analistenrapport over Apple van JPMorgan. Volgens de kenners zal de vraag naar iPhones verder aantrekken.

Tesla

Verder lijkt automaker Tesla het jaar in stijl af te sluiten. Het aandeel, dat eerder toetrad tot de S&P 500, won bijna 3 procent tot een nieuw record. Tesla heeft dit jaar ruim 750 procent aan beurswaarde gewonnen. Tesla krijgt in de brede index gezelschap van een ander zogeheten cleantech bedrijf. Energiebedrijf Enphase Energy (plus 1,8 procent) wordt per 7 januari in de S&P 500 opgenomen. Het bedrijf vervangt juweliersbedrijf Tiffany dat wordt overgenomen door LVMH.

Vliegtuigmaker Boeing verloor 1,3 procent. Autoriteiten in Singapore staat vluchten met de gewraakte Boeing 737 MAX nog niet toe. Pas als alle autoriteiten weer voldoende vertrouwen hebben in de veiligheid van het toestel, dat eerder betrokken was bij twee dodelijke crashes, zal deze weer voor commerciële vluchten worden ingezet.

Werkloosheidsuitkering

Het aantal Amerikanen dat vorige week een werkloosheidsuitkering aanvroeg, is opnieuw gedaald. Door de coronacrisis hebben in de afgelopen maanden al tientallen miljoenen mensen in de Verenigde Staten een beroep gedaan op het sociale vangnet. Doordat grote bedrijven reorganisaties hebben aangekondigd, blijven er nog wel steeds veel nieuwe aanvragen binnenstromen.

De euro was 1,2226 dollar waard, tegen 1,2277 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent goedkoper op 48,13 dollar. Brentolie daalde 0,7 procent in prijs tot 51,27 dollar per vat. In vergelijking met het begin van het jaar heeft olie zo'n 20 procent aan waarde verloren.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. RodolfoBoxo 31 december 2020 22:28
    De avondhandel van IG markets rond deze tijd -ten tijde van schrijven- is in het laatste uur (23.00 uur) zeer chaotisch. AEX vliegt omhoog de FTSE omlaag en de Dow doet ook lekker omhoog Verder is te melden dat op het platvorm van IG markets grote software fouten worden gemaakt. Met name op turbo platvorm. Sta ineens paar duizend euro negatief na 1 seconde , terwijl ik positief stond. Trouwens niet de eerste keer, werd gecorrigeerd. Gigantische error spikes zijn te melden. Bijvoorbeeld AEX van 600 ff in één sesconde naar 100. Is En ik geloof wel dat IG markets zegt - en moet zeggen - 76% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s bij deze aanbieder.- Dat geloof ik graag - goed kijken naar die achterlijk hoge spreads. Die wisselt van tijd tot tijd. bij voorbeeld - nabeurs - van 22.15 uur en 22.30 uur daarna. Tussen 23.00 en 00.00uur. Als je een te snelle vinger hebt in dan je gedacht had, voordat je het weet heb je een absurde aankooppremie betaald, zodoende betaal je 100% premie en als je mazzel hebt 10% winst. Particulieren goed opletten wat ze doen. Voor dat je het weet word je genaaid. (nog even dit; soms denk ik weleens of een ieder een persoonlijk algoritmisch profiel zodat het systeem ziet wat je doet , ik heb het met een kleine geld hoeveelheid heel veel uitgeprobeerd. Het kan ook zijn ---> ( Een van de beroemdste experimenten in de natuurkunde is het “double slit experiment”, ofwel het “tweespletenexperiment”. Dit experiment leert ons met een ongeëvenaarde vreemdheid, dat licht of materie zich de ene keer als golf gedraagt en de andere keer als deeltjes. Daarnaast toont het experiment aan dat observatie van een deeltje van invloed is op zijn gedrag.[/u]; dat laatste betekent eigenlijk van je computerschrem weglopen en 1 dag niet meer kijken
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links