Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse beleggers trekken zich op aan vaccinnieuws

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met winsten gesloten. Voor de toonaangevende Dow-Jonesindex zat er zelfs een hoogste slotstand ooit in. Het sentiment op Wall Street werd vooral gestuwd door het groene licht van Britse autoriteiten voor het gebruik van het coronavaccin van farmaceut AstraZeneca en de Universiteit van Oxford. Dat bericht leek bij beleggers zwaarder te wegen dan het nieuws dat de meer besmettelijke 'Britse variant' van het coronavirus ook in de Verenigde Staten bij iemand is aangetroffen.

De Dow eindigde 0,2 procent hoger op 30.409,56 punten. De brede S&P 500 won 0,1 procent tot 3732,04 punten en technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 0,2 procent bij op 12.870,00 punten.

In de Amerikaanse Senaat wordt ook nog steeds gesteggeld over het coronasteunpakket van 900 miljard dollar, ondanks dat president Donald Trump eerder deze week zijn handtekening hieronder zette. Dat komt omdat Trump op de valreep nog een stemming had geëist over een verhoging van steuncheques voor Amerikanen van 600 naar 2000 dollar. Het lagerhuis is daarmee al akkoord gegaan. Maar de leider van de Republikeinse meerderheid in de Senaat, Mitch McConnell, ziet het voorstel niet zitten, zo gaf hij woensdag nogmaals aan. Binnen Trumps eigen partij is er veel verzet tegen de verhoging van de cheques.

Moderna

Farmaceut Moderna wist de aandacht op zich gericht, na berichten over vertragingen bij diverse transporten van het door het bedrijf ontwikkelde coronavaccin. Dat zou komen doordat er vorige week enkele ladingen van het vaccin in Texas zijn gearriveerd, waarvan aan het licht is gekomen dat de temperatuur tijdens het vervoer iets boven het vereiste maximum lag. Het vaccin moet onderweg eigenlijk bevroren blijven. Het aandeel verloor bijna 3 procent

Amazon leverde daarnaast dik 1 procent aan beurswaarde in. Het webwinkelconcern neemt podcastmaker Wondery over. Hoeveel geld er met de deal is gemoeid, is niet naar buiten gebracht. Eerder deze maand meldde The Wall Street Journal al dat Amazon in gesprek was over een deal ter waarde van van meer dan 300 miljoen dollar. Met de overname zou Amazon zijn aanwezigheid in de audiosector willen uitbreiden.

De euro was 1,2295 dollar waard, tegenover 1,2283 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 48,28 dollar. Brentolie klom 0,5 procent in prijs tot 51,34 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ger 02490 30 december 2020 23:22
    Even geduld nog.....Amerikaanse beleggers trekken zich op aan vaccinnieuws.
    Het gaat helemaal niet meer over de economie. Het wordt nu echt gevaarlijk......alsof een vaccin werelwijd de economie kan ondersteunen.
    Gratis geld is ook steeds minder waard, tenzij we de hoeveelheid opvoeren. Dit loopt verkeerd af. 2021: het jaar van de waarheid!!
    Succes allemaal, doe geen gekke dingen en blijf even aan de zijlijn.
  2. Wazza 31 december 2020 01:07
    quote:

    Ger1948 schreef op 30 december 2020 23:22:

    Even geduld nog.....Amerikaanse beleggers trekken zich op aan vaccinnieuws.
    Het gaat helemaal niet meer over de economie. Het wordt nu echt gevaarlijk......alsof een vaccin werelwijd de economie kan ondersteunen.
    Gratis geld is ook steeds minder waard, tenzij we de hoeveelheid opvoeren. Dit loopt verkeerd af. 2021: het jaar van de waarheid!!
    Succes allemaal, doe geen gekke dingen en blijf even aan de zijlijn.
    Voorzichtig zijn gold ook al over heel 2020. De beurzen zijn fors hersteld sinds maart en tikken nieuwe ATH's aan, maar dit jaar gold misschien wel meer dan ooit dat het heel erg afhankelijk was van de sectoren waarin je belegde of je forse winst of fors verlies hebt gedraaid. De ouderwetse dividendbelegger die in banken, vastgoed en olie zat heeft geen leuke kerst gehad. De techbelegger daarentegen...

    Ik verwacht dat in 2021 technologie en duurzame energie nog steeds de dienst gaan uitmaken. De waarderingen lijken hoog en slaan in sommige gevallen ook nergens meer op (kijk Adyen, Tesla en Alfen), maar dat is toch echt waar komende jaren enorme groei in zit. De sectoren die eerder als defensieve sectoren gezien werden zie ik de komende jaren alleen maar krimpen. Er is door de coronacrisis weinig vraag naar olie, maar de vraag zal ook na corona laag blijven. Elektrisch rijden is in een stroomversnelling gekomen, in de cloud werken is de normale gang van zaken geworden waardoor mensen minder gaan reizen voor hun werk, etc. Hetzelfde geldt voor vastgoed. Ik verwacht een enorm hoge leegstand van horecapanden, bedrijven hebben minder kantoorruimte nodig door het nieuwe werken, etc.

    En als laatste natuurlijk de lage rente. Er is geen alternatief voor aandelen. De rente is laag en blijft voorlopig laag. Pensioenfondsen en andere grote beleggers gaan echt geen gelden aanhouden waarover ze rente moeten betalen. Obligaties zijn ook niet echt interessant meer. Voor de particuliere belegger wordt beleggen in fysiek vastgoed vanaf volgend jaar ook minder aantrekkelijk. We zitten in een situatie die nog nooit eerder is vertoond. Niet alleen de pandemie, maar ook kijkend naar de financiele markten. Het vergelijk met de .com-bubbel wordt regelmatig gemaakt, maar bedenk wel dat we toen ook nog 7% rente op spaargeld kregen. Daarnaast staan de hooggewaardeerde bedrijven er nu ook echt veel beter voor dan 20 jaar geleden. Er wordt aan de winstverwachtingen voldaan en ze groeien als kool. Rond 2000 ging dat toch echt niet altijd op. Al met al blijf ik voor aankomend jaar positief over aandelen en zie ik de AEX richting de 700 gaan. Verder denk ik dat 2021 ook het jaar van Ethereum gaat worden.
  3. Jambo72 31 december 2020 07:45
    @Wazza, mooie je waar ik het wel deels mee eens kan zijn. Tech zal zeker blijven groeien/ ontwikkelen. Nu helemaal met 5G waarmee alle auto;s uitgerust moeten gaan worden om zodoende niet alleen zelfrijzend met camera’s te gaan echter ook op GPS, zodat de auto weet waar ze is en waar de andere auto’s zich bevinden in hun gebied.
    Of iedereen nu zo makkelijk in de cloud blijft werken....... Zodra de maatregelen van een lockdown afnemen nemen de files in NL weer sterk toe. Dat zegt al genoeg dat werkgevers die stap niet willen maken en ook daarin niet willen investeren, immers de werkgever blijft aansprakelijk voor een goede werkplek volgens de ARBO normen. Welkom in ons landje waarin alles tot de puntjes geregeld moet zijn en dat ook wel eens in het nadeel kan werken.

    Olie daarentegen gaat een hele mooie toekomst tegemoet, het is immers doodeenvoudig om de marge op te schroeven voor die partijen, kwestie van vraag en aanbod. Daarbij komt stroom ook ergens vandaan. Ook de laadstations worden veelal op het vastgoed geplaatst van de tankstations die in eigendom zijn van de grote oliemaatschappijen. Het is net KPN die nog een slaatje slaat uit zijn “oude” niet glasvezel netwerk door dit te verhuren aan andere partijen.

    Het was in ieder geval een mooi jaar, met mooie rendementen wederom en voor allen een mooi en succesvol 2021 toegewenst.
  4. Knarf 31 december 2020 07:54
    quote:

    RodolfoBoxo schreef op 30 december 2020 23:55:

    [...]

    Infatie klinkt negatief, maar de strijd tegen inflatie is goed voor aandelen
    ??.. De strijd tegen inflatie middels een renteverhoging is juist negatief voor aandelen. Er bestaat een negatieve correlatie tussen rente en aandelenkoersen.
    Maar graag lees ik jouw verklaring.
  5. forum rang 4 tmaster 31 december 2020 08:55
    quote:

    Knarf schreef op 31 december 2020 07:54:

    [...]

    ??.. De strijd tegen inflatie middels een renteverhoging is juist negatief voor aandelen. Er bestaat een negatieve correlatie tussen rente en aandelenkoersen.
    Maar graag lees ik jouw verklaring.

    Ik denk dat niet zo zwart wit is.
    Gaan de banken, verzekeraars niet omhoog bij een hogere rente?
    Het enige nadeel van een hogere rente is dat het voor het bedrijfsleven duurde wordt om te lenen. Al die schulden moeten vroeg of laat worden gefinancierd door rente dragende leningen, daarom is het 'slecht' voor aandelen in het algemeen. Maar niet elk bedrijf heeft schulden. en denk je ook niet dat ondertussen na jaren van lage rente te meeste -diep in de schulden zittende- bedrijven zich ondertussen nu wel zich hebben ge-herfinancierd met een veel lagere rente?
    Dus op korte termijn wat hogere rente zal echt nog niet zo slecht zijn. Zelfs een rente van 2 a 3 % zou voor de meeste bedrijven nog prima te behappen zijn.
    Wordt pas negatief als het boven de 5 of 6 % komt.

    Bovendien wordt /werd het rente middel ingezet om hoog conjunctuur af te remmen (laag stimuliatie/hoog afremmen van economie)
    Nou ik denk dat veel bedrijven zitten te wachten op een hoog conjuctuur.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links