Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Kleine openingswinst voor Beursplein 5'

'Kleine openingswinst voor Beursplein 5'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal donderdag naar verwachting met een kleine winst openen. Ook de andere Europese beurzen lijken licht hoger te beginnen. Beleggers verwerken het stevige herstel op Wall Street, waar de stemming werd gesteund door de hoop dat de Amerikaanse president Donald Trump toch bereid lijkt te zijn om een extra steunpakket te ondertekenen. Eerder trok Trump nog de stekker uit de onderhandelingen met de Democraten over een omvangrijk steunpakket voor de Amerikaanse economie.

Aan het brexit-front verklaarden de Britse onderhandelaars bereid te zijn de gesprekken met de Europese Unie over een nieuw handelsakkoord te staken als er volgende week geen duidelijk zicht op een overeenkomst is. De Britten stapten per 1 februari uit de EU maar tot het eind van het jaar loopt een overgangsperiode waarin de Britten nog de EU-regels volgen. Voor 15 oktober moet er enige duidelijkheid zijn over een mogelijke overeenkomst voor na die tijd.

De Europese chipsector staat in de schijnwerpers na een handelsupdate van Samsung. De Zuid-Koreaanse techreus heeft een uitstekend kwartaal achter de rug. Het concern profiteerde onder meer van de restricties die de Verenigde Staten hebben opgelegd aan de Chinese concurrent Huawei.

SBM Offshore

Op het Damrak zullen maritiem dienstverlener SBM Offshore en postbedrijf PostNL mogelijk bewegen op advieswijzigingen. Analisten van de Franse bank Société Générale schroefden hun aanbeveling voor SBM Offshore op, terwijl ABN AMRO negatiever werd over PostNL

De Europese beurzen bleven woensdag dicht bij huis. De AEX-index sloot 0,1 procent lager op 554,60 punten en de MidKap klom 0,2 procent tot 836,17 punten. De beurzen in Londen en Parijs verloren tot 0,3 procent, terwijl Frankfurt 0,2 procent steeg. Wall Street eindigde stevig hoger. De Dow-Jonesindex klom 1,9 procent tot 28.303,46 punten. De brede S&P 500 won 1,7 procent en techbeurs Nasdaq steeg 1,9 procent.

De euro was 1,1772 dollar waard, tegenover 1,1769 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,2 procent tot 40,04 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent meer op 42,16 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:07 Bomvolle week voor de boeg
  2. 27 apr Tech helpt AEX in het zadel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Mrx77 8 oktober 2020 09:23
    Wallstreet stijgt gisterendik 2 procent en usa futures weer dik in de plus...aex mag niet meeliften...wat is dit voor onzin..zelfs asml staat rond 320 genoteerd en kwam van 360 ondanks dat tsmc topverkopen kenbaar maakte...dit is absurd....asml hoort op dit nieuws dik 5 proc. te stijgen
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links