Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Damrak probeert winst vast te houden'

'Damrak probeert winst vast te houden'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt vrijdag hoger te openen in een poging om de winsten van een dag eerder vast te houden. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters waarschijnlijk in het groen beginnen. De steunpakketten van centrale banken en nationale overheden om de economische impact van de coronacrisis te verzachten geven beleggers een sprankje hoop. De Europese beurzen lieten deze week opnieuw wilde koersschommelingen zien, maar de verliezen op weekbasis lijken af te nemen.

Na de uitbraak van het coronavirus in China is Europa nu het epicentrum van de pandemie geworden. Italië heeft officieel meer doden door het nieuwe virus dan China. Het Europese land meldde dat het dodental is gestegen tot 3405, in China staat het dodental op 3245. Het aantal besmettingen in Italië is met bijna 6000 gestegen tot 41.035. In de Chinese provincie Hubei, waar het coronavirus voor het eerst de kop opstak, werden vrijdag voor de tweede dag op rij geen nieuwe besmettingen gemeld. Wereldwijd zijn inmiddels meer dan 10.000 mensen met het coronavirus overleden.

De AEX-index zakte deze week voor het eerst sinds half februari 2016 onder de 400 puntengrens en stevent af op een weekverlies van ruim 2 procent. Een week eerder raakte de Amsterdamse beurs nog 18,5 procent kwijt.

IMCD

Aan het bedrijvenfront heeft chemicaliëndistributeur IMCD een overeenkomst bereikt met zijn bestaande bankensyndicaat over uitbreiding en verlenging van zijn lopende kredietfaciliteit, van 400 miljoen naar 500 miljoen euro. Volgens het bedrijf zal dit helpen met de flexibiliteit van de kapitaalstructuur.

Groothandelsbedrijf Sligro liet weten op dit moment 70 tot 75 procent minder opbrengsten te halen uit het bezorgen van voedingswaren aan cafés en restaurants in Nederland en België vanwege het coronavirus. De zelfbedieningsgroothandels van het bedrijf draaien juist meer omzet draaien. Sligro kondigde eerder al aan samen met branchegenoot Makro deze filialen ook voor gewone consumenten open te stellen. Het bedrijf denkt dit jaar quitte te kunnen blijven draaien, of zelfs een licht positief bedrijfsresultaat te kunnen behalen.

Wilde handelsdag

De Europese beurzen sloten donderdag stevig hoger na een wilde handelsdag. De AEX-index steeg 4,6 procent tot 422,75 punten en de MidKap won 1,1 procent tot 576,12 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt wonnen tot 2,7 procent. Ook Wall Street ging vooruit na de zware verliezen een dag eerder. De Dow-Jonesindex eindigde 1 procent hoger op 20.087,19 punten. De brede S&P 500 won 0,5 procen en techbeurs Nasdaq steeg 2,3 procent.

De olieprijzen gingen verder omhoog. Een vat Amerikaanse olie kostte 4,4 procent meer op 26,33 dollar. Brentolie werd 4 procent duurder op 29,52 dollar per vat. Donderdag lieten de olieprijzen de grootste stijging ooit zien nadat de Amerikaanse president Donald Trump liet doorschemeren in te willen grijpen in het olieconflict tussen Saudi-Arabië en Rusland. De euro was 1,0760 dollar waard, tegen 1,0687 dollar een dag eerder.

Lees over dit aandeel ook

  1. 02 mei Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 02 mei ING koploper in vlakke AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Manofaction 20 maart 2020 09:32
    quote:

    Jetje1 schreef op 20 maart 2020 09:10:

    Ik niet, sterfte cijfers Italië nu hoger dan China, dus we weten nu zeker dat de Chinezen vet gelogen hebben.
    En weten wat ons te wachten staat
    Onzin. U bent voorgelogen in Nederland en ( Europa). U kreeg valse informatie van uw overheden.
  2. Manofaction 20 maart 2020 09:38
    quote:

    Jetje1 schreef op 20 maart 2020 09:34:

    Verklaar je nader, de cijfers uit Italië zijn niet echt?

    gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsda...
    Cijfers zijn zelfs nog te laag, omdat doden deels geregistreerd worden. Men brengt ze s'nachts weg.
    Nee, u kreeg in Nederland geen of valse informatie. Wij kregen in het buitenland wel degelijk van China voortdurend waarschuwingen. Wel te laat, maar vanaf half Februari zeker. Alhoewel men in mijn woonland ook weigerde echte aktie te ondernemen.
    De Europese/westerse overheden hebben kortzichtig economische belangen gesteld boven het levensbelang van hun verouderde bevolking. Natuurlijk willen zij dat u China verwijt. Maar uw bestuurders ( GEEN ) leiders hebben u moedwillig aan het virus blootgesteld. Het is een bliksemafleider gebleken voor hun (economisch) falen en de terugval als gevolg. Dat komt ze goed uit.
    Bovendien een welkome oplossing voor het anders onoplosbare vergrijzings probleem.

    Inderdaad zullen de gevolgen in Europe veel erger zijn dan in China en Korea. China greep aanvankelijk te laat, maar dan toch hard in. Europese en zeker Nederlandse bestuurders kijken als bange konijnen in de koplamp van het aanstormende virus en maken u nu wijs dat groeps immuniteit de rede is on hun falen te verdoezelen. Vanuit het buitenland wordt hoofdschuddend gekeken naar wat bij u gebeurd. Uw verantwoordelijke minsters slaan niet voor niets op de vlucht. U laat het toe dat scholen open blijven. Volledige en direct lock-down en massa testen is het enige wat blijkt te werken en China en Korea deden dit en lieten dit ook weten.

    Vraag u af, waarom er veel minder doden zijn in Duitsland bijvoorbeeld.

    Alleen doortastende echte leiding, hard ingrijpen en goede organisatie kunnen het virus een halt toe roepen.

    De AEX gaat niet terug omhoog naar 600 maar gaat waarschijnlijk lager naar 250 en blijft de komende 2 jaar laag. De S&P loopt zelfs achter en kan 2000 laten zien.
    Wat er daarna gebeurd hangt af van de snelheid waarmee een vaccin gevonden wordt en vooral geproduceerd kan worden.

    De economische crisis is overigens geen gevolg van het virus, maar had het virus en de olie-oorlog alleen nodig als katalysator.

    Ik heb geen aandeel verkocht, want die gaan weer omhoog, en misschien straks in een V-move. Gewoon blijven zitten, indien u tenminste heeft belegd met geld dat u tijdelijk kon missen.
  3. ING'ertje 20 maart 2020 09:43
    @Manofaction: Zo zie ik het ook en als binnenkort in de VS de doden beginnen te vallen ben ik nog meer benieuwd naar de reactie op de beurs. Ze kennen daar geen werkloosheidsvergoeding, velen hebben geen ziekteverzekering, er lkopen veel daklozen rond, illegalen die zich niet durven laten testen.
    Onder ons in de wereld in Afrika verspreidt het zich nu ook. Die vluchtelingen staan wel met hun bootjes aan de Europese grenzen. Heel véél miserie ligt voor ons... En dan wil ik niet doemdenken maar ben ik nog hoopvol op de aanpak van ons land met de vele extra bedden die ze nu in de ziekenhuizen aan het voorzien zijn.
  4. [verwijderd] 20 maart 2020 09:54
    quote:

    Jetje1 schreef op 20 maart 2020 09:50:

    Ah dan snap ik u, dat stukje over de vergrijzing ben ik met u eens , heb ik eerder al een stukje over geschreven, maar toen moest ik mij maar gaan schamen en kreeg iedereen over me heen, maar zo is het wel.
    Europa komt zo wel sneller van zijn ouderen af.
    Precies, dit Corona virus heeft zeker ook een positieve kant!

    Ik denk ook dat de beurzen de komende weken nog een stuk lager gaan.
    Zodra het virus in Amerika zich lekker heeft verspreidt ga ik weer long.
    Vandaag een kleine short positie genomen
  5. Manofaction 20 maart 2020 09:59
    quote:

    Omhoogkijker schreef op 20 maart 2020 09:39:

    Welk nieuwsbericht kan/moet er komen om een harde systematische koers naar boven of naar beneden in te zetten?
    Geen bericht. De lucht moet uit de beurzen. De spanning was te groot en opgepompt door de CB's en grootbanken. Bericht over vaccin zal misschien stabiliseren en enigszins herstel mogelijk maken, maar nogmaals het virus is niet de rede van de downfall. Daarom heeft SA/Salman ook zijn olie gedumpt. Zij zijn nog eens extra op de ballon gaan zitten.
  6. Jetje1 20 maart 2020 10:01
    quote:

    Stokered schreef op 20 maart 2020 09:54:

    [...]

    Precies, dit Corona virus heeft zeker ook een positieve kant!

    Ik denk ook dat de beurzen de komende weken nog een stuk lager gaan.
    Zodra het virus in Amerika zich lekker heeft verspreidt ga ik weer long.
    Vandaag een kleine short positie genomen
    Pas maar op, straks schelden ze jou hier ook uit voor van alles:)
    Bij een AEX rond de 200 250 stap ik pas weer in,
    Arme particulieren van vandaag, heb medeleven met ze ( geen medelijden want dan lijd je met ze mee )
  7. Manofaction 20 maart 2020 10:03
    quote:

    Jetje1 schreef op 20 maart 2020 10:01:

    [...]

    Pas maar op, straks schelden ze jou hier ook uit voor van alles:)
    Dit begrijp ik niet. Wat is volgens u de positieve kant ? Die zie ik niet.

    Er gaan honderdduizenden doden vallen en het virus heeft zich waarschijnlijk ( volgens China info ) gemuteerd en gaat ook jongere mensen aanvallen. Zie Italiaanse cijfers.

    Wat is hier positief aan ?
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links