Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frankrijk verbiedt tijdelijk speculatie op koersdalingen

Frankrijk verbiedt tijdelijk speculatie op koersdalingen

PARIJS (AFN/RTR) - Frankrijk volgt andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië in het verbieden van speculatie op een koersdaling van een aandeel, de zogeheten shortselling. Dinsdag mogen beleggers niet short gaan op 92 aandelen, maakte de Franse toezichthouder Autorité des Marchés Financiers (AMF) bekend.

De AMF ziet zich genoodzaakt om tot deze noodmaatregel over te gaan na sterke prijsdalingen op de aandelenmarkten. Vanwege de vrees voor het nieuwe coronavirus gaan de beurzen de laatste tijd hard onderuit. Speculeren op verdere koersdalingen kan zeker nu voor nog meer onzekerheid zorgen. Beleggers die short gaan, verkopen aandelen die ze van de eigenaar hebben geleend. Ze hopen dan op koersverlies om de aandelen goedkoop terug te kopen en de winst op te strijken.

In Nederland is een dergelijk verbod vooralsnog niet aan de orde. De laatste keer dat in Nederland een verbod gold op shortselling was tijdens de financiële crisis in 2008.

De Europese beurstoezichthouders verlaagden maandag de drempel van de meldingsplicht van short sell-posities. Daarmee kan beter worden gemonitord hoeveel beleggers op een koersdaling van aandelen speculeren.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Wilmetpensioen 17 maart 2020 09:58
    Enerzijds houden shorters ons scherp. Dit is echter een situatie waarin misbruik gemaakt wordt van de situatie, door onder meer grote buitenlandse partijen. Handig gebruik kan je het ook noemen,
    Daar schiet Nederland niets mee op. Het heeft geen intrinsieke meerwaarde. Leidt alleen tot meer welvaart bij enkelingen,
    Hoog tijd voor meer nationalisme.
  2. Nuchtertransparant 17 maart 2020 10:05
    Flopke Hoekstra kom op man !!! Bescherm die KLM aandelen die je vorig jaar kocht voor gemiddeld 12,51 euro !!! En zet de boel op slot !!! Wat een gedraal toch rondom dat fenomeen. Lijkt mij een van de eerste dingen die je als overheid beslist. Alles moet hier altijd zo lang duren !
  3. forum rang 4 Mr_Market 17 maart 2020 10:29
    De professionals kunnen de aandelen gewoon aanbieden zonder dat ze ze uberhaupt al hebben. Zodoende kunnen ze het aanbod blijven overspoelen zodat anderen die willen verkopen steeds lager gezet worden qua verkoopprijs. Wat er dan los komt kopen zij of andere kompanen dan op. Maar goed in Nederland weten ze alles beter :-)) Van gewoon een griepje naar 60% van de mensen gaan corona virus krijgen binnen een dag of 10?
41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links