Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wereldhave krijgt afwaardering van Moody's

Wereldhave krijgt afwaardering van Moody's

LONDEN (AFN) - Wereldhave krijgt een afwaardering om de oren van kredietbeoordelaar Moody's. De rating gaat van Baa2 naar Baa3. Wereldhave kwam eerder deze maand met tegenvallende cijfers over het afgelopen jaar met een strategie-update en ging daarop hard onderuit op het Damrak.

Moody's wijst naar twee redenen voor de afwaardering. Wereldhave kampt al een langere tijd met lastige marktomstandigheden bij winkelvastgoed, wat terug te zien is in de zwakkere prestaties. Daarnaast vindt de kredietbeoordelaar de verslechterende schuldenpositie van het beursgenoteerde fonds zorgelijk.

Verder is Moody's ook kritisch over de nieuwe strategische koers van Wereldhave. Aan de uitvoering daarvan kleven veel risico's, vindt het bureau. De outlook staat op stabiel.

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. victory advies 11 maart 2020 00:03
  Goedendag heren,

  We hebben de aanmeldingen van 44 leden al binnen en de aantallen lopen flink op. Van leden die bijna 100.000 aandelen hebben tot en met 93. Allen zijn welkom.

  Ik zal zelf samen met een voormalig top bankier en een register accountant deelnemen aan het gesprek. De agenda volgt nog want er is natuurlijk meer aan de hand dan alleen het verzetplan en de kritiek van WTH (Way the Third). tthirdway@gmail.com

  De leden van de groep hebben inmiddels mijn email adres en naam. Wilt u meedoen meldt u dan aan tthirdway@gmail.com u krijgt mijn gegevens en telefoon nummer

  Ik nodig u ook uit uw aandelen voor zover nog niet gedaan aan te melden.

  Verder krijg ik graag van u persoonlijke feedback t.a.v. het beleid van WH c.q. de directie. Heeft u suggesties voor aanvullende agendapunten stuurt u die dan gerust immers we gaan een dialoog aan met de directie en er is interesse voor uw visie.

  Allen willen we het beste voor Wereldhave vanuit een harmoniemodel indien mogelijk.

  Wat mij persoonlijk vandaag weer stoorde is het gedrag van de shortsellers die de koers ook deze week weer volledig manipuleren.

  www.shortsell.nl/short/Wereldhave

  www.shortsell.nl/short/Wereldhave/90/...

  Wat is de rol nog voor de normale aandeelhouder als shortsellers deze week meer dan 1,88% van de aandelen kunnen lenen van de grote aandeelhouders om die vervolgens op de markt te dumpen waardoor de koers zakt. Dat is meer dan het normale dagvolume.

  De directie van WH zou de grote aandeelhouders c.q. fund managers die hieraan meewerken op moeten aanspreken want die verdienen dus bonussen terwijl zij de onderliggende waarde van hun eigen portefeuille short laten gaan. Ook de AFM zou hier op een andere wijze toezicht dienen te houden.

  Mocht u persoonlijk weten wie de aandelen aan deze short partijen ter beschikking stelt dan nodig ik u uit om dit anoniem aan mij kenbaar te maken. U kunt mij hiertoe bellen/mailen. Ik zal dit openbaar maken mits u het kunt bewijzen natuurlijk zodat we deze praktijk kunnen stoppen en een bedrijf weer beoordeelt kan worden op zijn ware merites. U blijft volledig anoniem natuurlijk. Daarbuiten heb ik vanuit een verleden warme banden met Tros Radar waardoor we mogelijk een uitzending over dit onderwerp kunnen starten.

  Enfin, heren soms moeten de kleintjes op de barricade om de grote wakker te maken. Wat let u....blijft u zitten en wordt u verder gefileerd of staat u op.

  Ik wens u morgen allen een fijne dag.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Wereldhave 15,040 09 apr
-0,170
-1,12%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare