Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Industriecijfer helpt Wall Street vooruit

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de sessie op winst. Een beter dan verwacht cijfer over de Amerikaanse industrie van marktonderzoeker ISM stuwde het sentiment. Beleggers op Wall Street houden de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus in de gaten. Het aandeel van automaker Tesla zette zijn opmars voort.

De leidende Dow-Jonesindex stond even voor 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,5 procent hoger op 28.401 punten. De brede S&P 500 won 0,8 procent tot 3250 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 1,2 procent tot 9264 punten. In China sloten de beurzen eerder op maandag stevig in het rood. Het was de eerste sessie na een verlengde vakantieperiode vanwege het Chinees Nieuwjaar.

Tesla won bijna 17 procent aan beurswaarde geholpen door een positief analistenrapport van Argus Research. Daarin werd onder meer op de dominante positie van Tesla gewezen. De automaker verbaasde onlangs vriend en vijand met zijn kwartaalupdate. De beurswaarde van Tesla was destijds 115 miljard dollar. Dat is nu ruim 136 miljard dollar.

Apple

Gilead Sciences won 5,2 procent. De biotechnoloog wil een experimenteel middel tegen ebola gaan inzetten bij testen ter bestrijding van het coronavirus. Het bedrijf heeft daarvoor goedkeuring van de Chinese gezondheidsautoriteiten gekregen.

Apple verloor 0,8 procent. De iPhone-maker gaat al zijn winkels en kantoren op het Chinese vasteland sluiten tot komende zondag vanwege zorgen rond het coronavirus. Google-moeder Alphabet won 3,1 procent voorafgaand aan de cijferpublicatie na de slotbel. Sportartikelenreus Nike won bijna 4 procent. De onderneming werd door analisten van JPMorgan op het favorietenlijstje geplaatst.

Olieprijzen

Verder stonden oliebedrijven in de schijnwerpers vanwege de aanhoudende daling van de olieprijzen. Doordat in grote delen van China het openbare leven goeddeels plat ligt, is de vraag naar olie ook minder. Oliereus ExxonMobil verloor 2,6 procent aan beurswaarde, ook omdat het een adviesverlaging van Goldman Sachs aan de broek kreeg. Chevron verloor 1,2 procent.

Een vat Amerikaanse olie kostte 2,1 procent minder op 50,47 dollar. Brentolie werd 3 procent goedkoper op 54,92 dollar per vat. De euro was 1,1063 dollar waard tegen 1,1060 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links