Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Staat beschermt telecombedrijven'

'Staat beschermt telecombedrijven'

AMSTERDAM (AFN) - Nederlandse telecombedrijven krijgen brede beschermingsmuren om zich heen tegen overnames door kwaadwillenden. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) wil ook kunnen ingrijpen bij kleinere regionale aanbieders van telefonie en internet. Dat meldt De Telegraaf.

De staatssecretaris gaat zelf het heft in handen nemen bij bedrijfsovernames, in eerste instantie in de telecomsector. Het gaat dan niet alleen om grote internet- en telefoonaanbieders. Keijzer kan straks al ingrijpen bij een overname van een telecombedrijf als dat meer dan 100.000 Nederlandse gebruikers heeft.

Bedrijven die binnen de grenzen van Keijzers voorstel vallen, moeten zich melden bij het ministerie van Economische Zaken als zij worden overgenomen. De staatssecretaris krijgt dan de kans overnames te verbieden, als die volgens haar een gevaar voor de nationale veiligheid of openbare orde zijn. "De voorgenomen drempels zijn zo gekozen, dat niet alleen landelijke partijen eronder vallen", zegt Keijzer tegen de krant. "We beschermen ook meer regionale aanbieders die bijvoorbeeld Twente, het Westland en Zeeland van internet voorzien."

Het is overigens niet de bedoeling per definitie voor iedere overname te gaan liggen. Maar de overheid wil wel graag kijken of het wel om een fatsoenlijke koper gaat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Markt hield al rekening met hogere outlook KPN
  2. 24 apr Beursblik: kwartaalcijfers KPN conform verwachting

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 No-nonsense 20 december 2019 08:14
    Waar de overheid met zijn stinkende klauwen aan zit, gaat het volkomen fout. Dit wicht heeft er totaal geen verhaal bij. Waarom mogen de energieleveranciers wel verpatst worden aan het buitenland? Is de energievoorziening niet belangrijk voor het land? De overheid rommelt maar wat aan.. Incompetente bende!
  2. [verwijderd] 20 december 2019 08:29
    "Maar de overheid wil wel graag kijken of het wel om een fatsoenlijke koper gaat."
    Dit wekt bij mij de suggestie dat ze geen standaard hebben voor wat een fatsoenlijke koper is. De laatst geïnteresseerde was een Canadees die in essentie KPN wilde laten zoals het is en zelfs dat werd niet geaccepteerd.
  3. Manofaction 20 december 2019 09:56
    Dit past geheel in het plan van de Europese overheden met de uitrol van 5G. Volledige Überwachung en controle van alles wat leeft en beweegt. Precies zoals nu al in China gebeurd. Uiteraard kan men niet het risico nemen dat dit in buitenlandse handen komt. Daarom wordt dit ( informatie ) wel gezien als essentieel ( voor de overheid ) en energiebedrijven niet.
  4. ramp 2017 21 december 2019 12:29
    quote:

    Kaspersky schreef op 20 december 2019 08:29:

    "Maar de overheid wil wel graag kijken of het wel om een fatsoenlijke koper gaat."
    Dit wekt bij mij de suggestie dat ze geen standaard hebben voor wat een fatsoenlijke koper is. De laatst geïnteresseerde was een Canadees die in essentie KPN wilde laten zoals het is en zelfs dat werd niet geaccepteerd.
    Er mag op bevel van VS .. ( waar rutten graag witte voetjes haal t ) alleen aan partijene onder amerikaanse controle verkocht worden !! , want alleen die zijn fatsoenlijk ,, met nadruk op FAT ..
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,426 26 apr
-0,010 -0,29%
Premium

Markt hield al rekening met hogere outlook KPN

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links