Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kalanick doet aandelen in de uitverkoop

SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Voormalig Uber-baas Travis Kalanick zit er warmpjes bij deze kerst. De gevallen mede-oprichter van het bedrijf achter de taxi-app verkocht deze maand voor ongeveer 350 miljoen dollar aan aandelen in het bedrijf. Daarmee heeft Kalanick al 2,1 miljard dollar opgehaald sinds begin november een deadline afliep waarvoor hij zijn aandelen niet van de hand mocht doen.

De 43-jarige Kalanick heeft nu nog ongeveer een vijfde van zijn totale vermogen van 3 miljard dollar in aandelen Uber zitten. Voor die deadline verliep was dat nog 75 procent. Kalanick moest in de zomer van 2017 vertrekken bij Uber toen grote aandeelhouders het niet meer in hem zagen zitten. Onder zijn bewind raakte het bedrijf in opspraak door beschuldigingen van seksuele intimidatie en ander wangedrag op de werkvloer.

Kalanicks medeoprichter Garrett Camp verkocht zo'n 35 miljoen dollar aan aandelen, een fractie van zijn belang met een waarde van 2,1 miljard dollar. Kalanicks opvolger als topman Dara Khosrowshahi kocht juist voor 7 miljoen dollar aan aandelen bij.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links