Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX weer boven 600 punten

AEX weer boven 600 punten

AMSTERDAM (AFN) - Op het Damrak wist de AEX-index maandag weer boven de 600 punten te klimmen. Ook de andere Europese beurzen gingen vooruit. De stemming werd gesteund door beter dan verwachte groeicijfers van de Chinese industrie. Daarnaast hielden beleggers vooral het verloop van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China in de gaten.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,6 procent hoger op 600,95 punten. De laatste keer dat de graadmeter boven de 600 punten wist te sluiten, was op 22 mei 2001. De MidKap klom ook 0,6 procent, tot 887,80 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 0,6 procent.

Europese bedrijven actief in de staalproductie en mijnbouw profiteerden van de Chinese industriecijfers. In Londen dikten de mijnbouwers BHP en Antofagasta rond 1 procent aan. Staalconcern ArcelorMittal was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen op het Damrak met een winst van 1,6 procent. Betaalbedrijf Adyen volgde met een plus van 1,4 procent. Informatieleverancier RELX was de enige daler met een verlies van 0,1 procent.

DSM

DSM won ruim 1 procent. Topman Feike Sijbesma vertrekt op 15 februari na dertien jaar aan het roer te hebben gestaan van het speciaalchemieconcern. De taken van Sijbesma worden overgenomen door financieel directeur Geraldine Matchett en operationeel directeur Dimitri de Vreeze, die het gedeelde leiderschap zullen combineren met hun huidige functies.

In de MidKap stond metalenspecialist AMG bovenaan met een plus van 1,5 procent. Chipbedrijf ASMI volgde met een winst van 1,1 procent. Grootste daler was technologiegroep TKH met een min van meer dan 1 procent.

De euro was 1,1016 dollar waard tegen 1,1020 dollar op vrijdag. De olieprijzen zaten in de lift. Oliekartel OPEC en zijn bondgenoten overwegen volgens de Iraakse olieminister verdere productiebeperkingen om de prijzen te stutten. Een vat Amerikaanse olie werd 1,5 procent duurder op 56,02 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent meer op 61,22 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:07 Bomvolle week voor de boeg
  2. 27 apr Tech helpt AEX in het zadel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 2 december 2019 10:24
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 2 december 2019 10:16:

    Toch apart dat de AEX door de 600 punten schiet op een dag dat bekend wordt dat de Europese industrie nog steeds krimpt.

    De koersen en indexen raken steeds meer losgezongen van de economische werkelijkheid.

3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links