Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX kruipt richting 600 punten

AEX kruipt richting 600 punten

AMSTERDAM (AFN) - Op het Damrak naderde de AEX-index dinsdag opnieuw de 600 puntengrens, die voor het laatst in mei 2001 werd bereikt. Ook de andere Europese beurzen wonnen licht terrein. Beleggers keken vooral uit naar de toespraak die de Amerikaanse president Donald Trump later op de dag zal houden in New York.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,4 procent hoger op 598,60 punten. De MidKap won 0,2 procent tot 902,41 punten. De beurzen in Londen en Parijs stegen 0,3 procent. De DAX in Frankfurt klom 0,5 procent na een sterke verbetering van het Duitse beleggersvertrouwen.

Staalconcern ArcelorMittal ging aan kop in de AEX met een plus van 1,4 procent. IMCD werkte een eerder fors verlies weg en won 0,8 procent. De chemicaliëndistributeur boekte in de eerste negen maanden meer omzet en een hoger resultaat, maar volgens analisten vielen de prestaties in Europa, het Midden-Oosten en Afrika tegen. Supermarktconcern Ahold Delhaize sloot de rij met een min van 0,4 procent.

Kleinere bedrijven

Bij de kleinere bedrijven dikte VolkerWessels 5,7 procent aan. Grootaandeelhouder Reggeborgh verhoogde zijn bod op het bouwbedrijf tot 22,20 euro per aandeel, inclusief interim dividend.

In Frankfurt werden de jaarcijfers van chipconcern Infineon beloond met een koerswinst van bijna 7 procent. Concurrent Dialog Semiconductor steeg 6,3 procent na een update van de financiële doelen. Postbedrijf Deutsche Post DHL zag de kwartaalwinst flink stijgen en won 4,7 procent. De Franse telecomaanbieder Iliad steeg 17 procent in Parijs dankzij beter dan verwachte resultaten en een nieuw aandeleninkoopprogramma.

Koersen

De autobouwers stonden in de schijnwerpers na berichten dat Washington de heffingen op Europese voertuigen opnieuw zal uitstellen. BMW en Daimler stegen tot 1,1 procent in Frankfurt. De Duitse bandenfabrikant Continental, die afgelopen kwartaal een miljardenverlies leed, daalde 1,5 procent. In Parijs zakte Renault 1 procent na een winstalarm van zijn Japanse samenwerkingspartner Nissan.

De euro was 1,1024 dollar waard, tegen 1,1039 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 57,19 dollar. Brentolie klom 0,7 procent in prijs tot 62,64 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:12 Tech helpt AEX in het zadel
  2. 26 apr Beursupdate: AEX op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links