Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mexicodeal zet Wall Street op winst

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winst geopend. De overeenkomst tussen de Verenigde Staten en Mexico gaf steun aan het sentiment op Wall Street. Verder zorgde overnamenieuws voor reuring en blijven de handelsspanningen tussen de VS en China de gemoederen bezighouden.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,7 procent hoger op 26.159 punten. De brede S&P 500 steeg 0,7 procent tot 2892 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 1 procent tot 7816 punten.

De VS en Mexico bereikten een deal over de aanpak van migratie. De invoering van importheffingen op Mexicaanse producten van 5 procent is daardoor voor onbepaalde tijd opgeschort, zo liet president Donald Trump weten.

Ondertussen blijven beleggers gespitst op ontwikkelingen rond de handelsstrijd tussen de VS en China. China zal een handelsdeal sluiten met de VS omdat de Chinezen wel moeten komen tot een overeenkomst, zei Trump maandag in een interview. Peking heeft al laten weten open te staan voor nieuwe handelsgesprekken op topniveau.

United Technologies

Industrieel concern United Technologies (plus 0,6 procent) maakte bekend defensiebedrijf Raytheon (plus 1,3 procent) over te nemen voor een bedrag van 74 miljard dollar. Samen worden ze een van de grootste defensie- en luchtvaartbedrijven ter wereld. Softwaremaker Salesforce (min 3,2 procent) kondigde op zijn beurt aan branchegenoot Tableau (plus 36,5 procent) over te nemen. Die deal heeft een waarde van 16 miljard dollar.

Ook vliegtuigmaker Boeing (plus 0,9 procent) stond in de schijnwerpers. Luchtvaartmaatschappij American Airlines (plus 1,8 procent) zei de gewraakte Boeing-toestellen van het type 737 MAX langer aan de grond te houden dan eerder voorzien. De toestellen worden al maanden aan de grond gehouden, na twee rampen met 737 MAX-toestellen in korte tijd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links