Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Noors staatsfonds weer op winst

OSLO (AFN/RTR) - Het Noorse staatsinvesteringsfonds heeft het voorbije kwartaal weer winst geboekt, na in 2018 het eerste jaarverlies in tijden te hebben geleden. 's Werelds grootste beleggingsfonds behaalde een rendement van 9,1 procent, wat neerkomt op een winst van omgerekend 81 miljard euro.

Volgens topman Yngve Slyngstad kende het fonds een ,,uitzonderlijk'' goede jaarstart, waarin het op twee na hoogste kwartaalrendement ooit werd geboekt. Gemeten in Noorse kronen gaat het zelfs om een kwartaalrecord.

Het fonds, dat opbrengsten uit Noorse oliewinning belegt, profiteerde in de eerste drie maanden van dit jaar vooral van de opleving op de aandelenbeurzen. Met name technologiebedrijven bleken een goede belegging. Aandelen van Apple droegen het sterkst bij aan de resultaten, gevolgd door Microsoft en Amazon.

Van november tot januari, toen beurzen wereldwijd stevige verliezen incasseerden, kocht het fonds nog voor tientallen miljarden euro's aandelen. Daarmee werd geprofiteerd van relatief lage aandelenprijzen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links