Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen in de min na ECB-besluit

Europese beurzen in de min na ECB-besluit

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen noteerden donderdag licht onder de slotstanden van een dag eerder. Beleggers verwerkten onder meer de weinig verrassende beslissing van de Europese Centrale Bank (ECB) om de rente ongemoeid te laten. Op Beursplein 5 stonden Boskalis en Pharming bij de zakkers na cijfers.

De AEX-index in Amsterdam stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,5 procent lager op 536,19 punten. De MidKap raakte 1,1 procent kwijt tot 764,99 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt leverden tot 0,8 procent in.

De ECB houdt de rente tot zeker het einde van dit jaar op het huidige, zeer lage niveau. Daarmee reageert de centrale bank op de duidelijke signalen van een afzwakkende Europese economische groei. De ramingen voor de economische groei en de inflatie werden neerwaarts bijgesteld. Verder besloot de ECB donderdag nog meer goedkope langer lopende leningen aan banken aan te bieden.

Boskalis

Boskalis was hekkensluiter bij de middelgrote bedrijven met een min van bijna 7,5 procent. De baggeraar en maritiem dienstverlener boekte meer omzet in 2018, maar leed een nettoverlies vanwege een grote last voor een ingreep in zijn transportvloot. Ook zijn de verwachtingen voor dit jaar volgens analisten erg voorzichtig. Sterkste stijger was speciaalchemiebedrijf Corbion met een plus van 2,9 procent.

ING Grope stond onderaan in de AEX met een verlies van 3,5 procent. Telecomconcern KPN voerde de stijgers aan met een winst van 2,1 procent.

Pharming

Biotechnologiebedrijf Pharming zette de eerste jaarwinst in de boeken, maar werd desondanks ruim 3,1 procent lager gezet. Pharming wordt door kenners als een interessante overnamekandidaat gezien. Topman Sijmen de Vries verklaarde echter dat als er interessante toenaderingen waren geweest, dit zou zijn gemeld.

De Duitse toeleverancier aan de auto-industrie Continental daalde 2,2 procent na publicatie van de jaarcijfers. Het Duitse farmacieconcern Merck, dat ook met cijfers kwam, stond nagenoeg vlak. Lufthansa zakte 0,3 procent na een adviesverhoging door Citi.

De euro noteerde op 1,1239 dollar, tegen 1,1316 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 56,44 dollar. Brent kostte 0,1 procent meer op 66,02 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 maart 2019 16:17

    Dat is dus gedirigeerd journalistiek schrijven.

    In 2018 wisten wij dat vertraging erin zat.
    Nu doen wij verbaasd zodat wij de koersen naar beneden kunnen dirigeren.

    Volgens mij... is geen rente verhoging goed voor de aandelen en bedrijven want financieringskosten zijn laag en kunnen ze flink investeren en weer groei aan wakkeren.

    Maar ja, dan moet je het wel kunnen bij AFN om zoiets te kunnen schrijven.

    Vooralsnog, willen ze dat wij met zn allen flink bloeden en onze pensioenen neerwaarts bijstellen want dat is de uitkomst als je alles schrijft ten voordele van een recessie.

    Dat de economie vertraagd, dat zou een kind van 10 ook kunnen vertellen.

    Misschien had Draghi voortouw moeten nemen om Amerika op het matje te roepen, dat zij tegen alle afspraken in een oorlog zijn begonnen.

  2. Bonost 7 maart 2019 16:35
    Inderdaad, want dan had Dhraghi ballen getoond zou je willen zeggen. Alleen, hij kan en mag dat niet net zoals zijn evenknie bij de FED. Want dat is nu juist de taak van Juncker. Die moet als voorman van Europa Trump ter verantwoording roepen. Maar daar zijn er teveel te angsthazerig voor, zodat ook Junkert dat niet kan.
  3. forum rang 7 Kaviaar 7 maart 2019 21:17
    quote:

    Bonost schreef op 7 maart 2019 16:35:

    Inderdaad, want dan had Dhraghi ballen getoond zou je willen zeggen. Alleen, hij kan en mag dat niet net zoals zijn evenknie bij de FED. Want dat is nu juist de taak van Juncker. Die moet als voorman van Europa Trump ter verantwoording roepen. Maar daar zijn er teveel te angsthazerig voor, zodat ook Junkert dat niet kan.
    Trump houdt niet van kussen en Juncker kan er niet mee ophouden. Alleen daar al om zit hij in Brussel ;- )
    Meer dan 700 parlementariërs die allemaal jarig worden. Kan Juncker weer even langs..
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links