Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'AEX begint lager aan drukke week'

'AEX begint lager aan drukke week'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal maandag naar verwachting lager openen. Ook elders in Europa lijken de beurzen met verliezen te beginnen aan de drukke handelsweek. Beleggers reageren onder meer op de tijdelijke opheffing van de shutdown in de Verenigde Staten. Verder komen deze week veel grote Nederlandse en buitenlandse bedrijven met cijfers naar buiten. Ook komt de Amerikaanse centrale bank woensdag met een rentebesluit.

De Amerikaanse president Donald Trump sloot vrijdag een deal over de overheidsfinanciën voor de komende drie weken. Een deel van de overheidsdiensten bleef ruim een maand dicht, door een conflict over de begroting. Overigens is er geen geld vrijgemaakt voor de door Trump gewilde grensmuur.

Aan het cijferfront begint de week rustig op het Damrak. Later in de week komen onder andere de AEX-bedrijven Philips, KPN, Unilever, Shell en Signify met resultaten.

Albert Heijn

Het aandeel van Basic-Fit zal mogelijk bewegen op een analistenrapport. Citi startte het volgen van de fitnessketen met een koopadvies.

Albert Heijn opent later dit jaar een vijfde distributiecentrum voor de thuisbezorging van boodschappen. Volgens de grootgrutter, onderdeel van supermarktconcern Ahold Delhaize, is sprake van een forse groei van het online boodschappen doen. Vooral de populariteit van thuisbezorging via ah.nl stijgt.

Tesco

Chemiebedrijf Avantium liet weten weer volledig eigenaar te zijn van Synvina. Voormalig partner BASF is uitgekocht en er is een nieuwe directeur aangesteld. Eind vorig jaar stapte BASF uit het samenwerkingsverband vanwege meningsverschillen over investeringscriteria.

In Londen staat Tesco in de schijnwerpers. De Britse supermarktketen zet volgens de krant Mail on Sunday het mes in 15.000 banen in Groot-Brittannië. Het zou daarmee een veel grotere ingreep zijn dan waar andere Britse media de afgelopen dagen op speculeerden, van mogelijk honderden tot wat meer dan duizend banen.

Deutsche Bank

In Frankfurt gaat de aandacht uit naar Deutsche Bank. Volgens bronnen heeft de grootste Duitse bank zich naar verluidt verzekerd van een extra investering uit Qatar. De investering zal naar verwachting worden voldaan via de Qatar Investment Authority, het soevereine vermogensfonds van het land. Twee andere Qatarese fondsen, waaronder die van de koninklijke familie, hebben al een belang in de bank.

De euro bleef onveranderd op 1,1407 dollar. Een vat Amerikaanse olie zakte 1,5 procent in prijs tot 52,88 dollar. Brentolie werd 1,4 procent goedkoper en kostte 60,77 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:12 Tech helpt AEX in het zadel
  2. 26 apr Beursupdate: AEX op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brievenbus 28 januari 2019 08:54
    De aandelenbeurs in Amsterdam zal maandag naar verwachting lager openen. Ook elders in Europa lijken de beurzen met verliezen te beginnen aan de drukke handelsweek. Beleggers reageren onder meer op de tijdelijke opheffing van de shutdown in de Verenigde Staten.

    Pff!
    Wat is er toch mis met journalisten?
    En met de beurs....
    Ja, de handel wil beweging, en wel omlaag, maar, ZEG dat dan gewoon...
  2. [verwijderd] 28 januari 2019 08:56
    “ De aandelenbeurs in Amsterdam zal maandag naar verwachting lager openen.”

    Uiteraard want de futs in Amerika staan zoals gewoonlijk rond dit tijdstip in het rood en dan kunnen de EU boys en Girls niet zelfstandig omhoog!!
    EU gaat goed goed en beurzen staan laag dus omhoog met die handel!!
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links