Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen zakken wat weg

Europese beurzen zakken wat weg

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen laten donderdag wisselende resultaten zien na een positieve start op de eerste handelsdag van november. De beursgraadmeters in Amsterdam gingen omhoog, die in Londen en Frankfurt bleven dicht bij huis. Parijs stond echter in de min. De handel werd opnieuw gedomineerd door een vloed aan kwartaalcijfers, waarvan die van ING en ASMI in Amsterdam in de smaak vielen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde ruim een uur na de opening op Wall Street 0,4 procent hoger op 520,50 punten. De MidKap klom 1,1 procent tot 744,65 punten. Londen en Frankfurt bleven vrijwel gelijk aan het slot van woensdag na het rentebesluit van de Bank of England. De beurs in Parijs daalde 0,2 procent.

ING steeg ruim 7 procent en was daarmee koploper bij de hoofdfondsen. Het financiële concern zag de kwartaalwinst kelderen door de megaboete die de bank onlangs heeft gekregen voor witwassen. Zonder die last presteerde ING wel beter dan verwacht.

Shell

Olie- en gasconcern Shell boekte minder winst dan gehoopt en stond bij de grootste dalers met een min van 1,7 procent. Staalproducent ArcelorMittal verloor 0,3 procent na cijfers.

In de MidKap was chiptoeleverancier ASMI de grootste stijger met een winst van 11,4 procent na een sterk kwartaalbericht. Metalenspecialist AMG, die de omzet en winst wist op te krikken, werd 2,1 procent hoger gezet. Financieel dienstverlener Intertrust, die de kwartaalwinst zag dalen, stond in de onderste regionen met een min van 1,8 procent. Technologiegroep TKH steeg 2,3 procent na cijfers.

Zwitserland

Veevoerbedrijf ForFarmers, dat afgelopen kwartaal veel last had van de extreme hitte, verloor 2,7 procent bij de kleinere bedrijven. Op de lokale markt zakte Brill 4,4 procent. De wetenschappelijk uitgeverij gaf een winstalarm na een teleurstellend kwartaal.

In Zürich verloor herverzekeraar Swiss Re 0.3 procent ondanks meevallende cijfers. De bank Credit Suisse, die ook met resultaten kwam, daalde 2,7 procent. Telecomreus BT schroefde zijn winstverwachting op en dikte ruim 8 procent aan in Londen.

De euro noteerde op 1,1402 dollar, tegen 1,1318 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,3 procent tot 65,15 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent minder op 74,81 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Jopie1962 1 november 2018 16:23
    quote:

    Maros schreef op 1 november 2018 16:07:

    Shell minder winst dan gehoopt? Is het dan nooit genoeg?
    Vanmorgen gewoon in de plus dus dat is de reden niet van deze daling. Ik ga lekker op een andere “informatiesite” nieuwswaarde zoeken. Wat een gepruts hier.....
    Nee, het is nooit genoeg. Is beleggen eigenlijk wel iets voor u ?
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links