Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX weer omhoog na verliesdag

AEX weer omhoog na verliesdag

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-Index op de beurs in Amsterdam zat woensdagmiddag in de lift. Ook de de andere Europese graadmeters toonden duidelijk herstel na de zware verliezen van dinsdag. Beleggers verwerkten meevallende kwartaalresultaten van diverse grote bedrijven. Aan het Damrak viel Arcadis wel zwaar tegen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde omstreeks 15.45 uur 0,5 procent in de plus op 513,44 punten. De MidKap, met Arcadis, daalde 0,3 procent tot 714,26 punten. Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 1,1 procent. De graadmeters kleurden dinsdag nog donkerrood, na een reeks slechte handelsberichten en spanningen rond onder meer Saudi-Arabië.

Arcadis kelderde bijna 17 procent bij de middelgrote fondsen aan het Damrak. Het advies- en ingenieursbureau schrijft 53 miljoen euro af op zijn bezittingen in Brazilië, die het wil verkopen. Ook stelde de onderneming zijn verwachtingen bij.

ArcelorMittal

KPN was koploper in hoofdindex met een plus van bijna 3 procent. De omzetdaling bij het telecombedrijf is in het derde kwartaal nog niet tot stilstand gekomen. Bij de consumententak daalde het aantal mobiele klanten echter minder dan verwacht.

Staalmaker ArcelorMittal duikelde 2,8 procent en stond daarmee onderaan in de AEX. Persbureau Bloomberg meldde dat de schuldeisers van Essar Steel een miljardenbod door Arcelor wel zien zitten. Heineken daalde 0,6 procent. De brouwer verkocht in de warme zomermaanden meer bier en handhaafde zijn verwachtingen. Rivaal Carlsberg schroefde de winstprognose juist op. Het concern won 1,6 procent in Kopenhagen.

Euro

Elders in Europa stal luxeconglomeraat Kering de show, met een plus van 8,2 procent in Parijs na sterke kwartaalresultaten. Beleggers waren niet tevreden over de resultaten van chipmaker STMicroelectronics en stuurden het aandeel ruim 6 procent lager. Concurrent AMS zette de daling voort met een min van bijna 10 procent. Dinsdag verloor AMS al 26 procent. Deutsche Bank zag de kwartaalwinst verder fors dalen en verloor 3,4 procent in Frankfurt.

De euro was 1,1404 dollar waard, tegen 1,1479 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent duurder op 67,28 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,6 procent in prijs, naar 76,86 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08:00 AEX start handelsweek vermoedelijk in het groen
  2. 28 apr Bomvolle week voor de boeg

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Erny 24 oktober 2018 17:08
    quote:

    Jopie1962 schreef op 24 oktober 2018 16:39:

    Als je nou éérst eens zou kijken naar de richting van de koers, vóórdat je een artikel met deze kop plaatst ...
    Ze schrijven maar gewoon wat op. De beurs is niet te voorspellen en toch lezen we al die onzin. Wel grappig eigenlijk als het niet zo slecht zou gaan.
  2. [verwijderd] 24 oktober 2018 17:51
    quote:

    guus1111 schreef op 24 oktober 2018 16:55:

    Na half zes gaat Wall street herstellen en stijgen onze futures even mee. Vervolgens verdampt die winst morgen voorbeurs weer en begint het spel weer opnieuw. L'histoire se repete. Ik beleg al jaren niet meer op de AEX omdat het niet klopt.
    Precies, iedere dag opnieuw genaaid!!
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

882,63 26 apr
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links